دوربینی - hyperopia - لیست بیماری ها بانک پزشکان

نام بیماری: دوربینی – hyperopia

تعریف بیماری

دوربینی یک نوع اختلال بینایی است که جزو عیوب انکساری چشم می باشد. این نوع اختلال چشمی باعث می شود تا فرد اجسام دور را واضح ببیند اما اجسامی که در فاصله ی نزدیک هستند را کمی تار ببینند.

دور بینی که در اصطلاح علمی به آن Farsightedness گفته می شود درجه بندی دارد و شدت آن بر میزان تاری دید اجسام نزدیک ترتاثیر گذار است.

هر چه درجه و شدت دوربینی افراد بیشتر باشد ، بر قابلیت فوکوس چشم هم تاثیر ییشتری دارد، یعنی شخص می تواند اجسام در فاصله های دورتر را بدون هیچ مشکلی و به طور دقیق ببیند اما هر چه اجسام نزدیک تر باشند تاری دید بیشتری دارند.

احتلال دوربینی معمولا یک اختلال مادرزادی است که به راحتی قابل درمان می باشد و پزشک با تجویز عینک، لنز طبی بی رنگ و یا لنز طبی رنگی می تواند به راحتی به درمان این اختلال کمک کند. گاهی می توان برای درمان اختلال دوربینی از روش جراحی هم کمک گرفت.

علائم بیماری

سردرد های پیاپی به ویژه در پشت سر و گاهی در قسمت پیشانی و گیج گاه
اختلال در دید و پایین آمدن سطح بینایی
ترس و یا فرار از نور (فوتو فوبیا)
اشک ریزی
خستگی مکرر چشم و بدن
قرمزشدن چشم ها
کوچک شدن چشم ها ( به دلیل محدود شدن بخش قدامی گلوکوم و آب سیاه)
گل مژه
بلفاریت
شالازیون شور
مشکل در انجام کارهایی که فاصله نزدیکی با چشم دارند (مثل مطالعه کردن)
تنبلی یا لوچی چشم

انواع دوربینی چشم

دوربینی چشم ساده : معمولا به علت کاهش قدرت تطابق یک چشم و یا به علت کاهش طول قدامی خلفی چشم و یا کاهش ضریب شکست اجزای اپتیکی چشم ایجاد می‌ گردد.

دوربینی چشم پاتولوژیک : معمولا به صورت مادرزادی در شکل یک عارضه ظاهر می‌ گردد، مثلا فقدان عدسی در چشم، جابجایی عدسی ، تغییرات شکل و انحنای سطح انکساری.

دوربینی چشم فانکشنال : این نوع دوربینی چشم به علت فلج عضلات مژگانی چشم و فقدان نیروی تطابق در چشم ایجاد می‌ شود.

تشخیص بیماری

یک چشم پزشک می‌تواند دور بینی چشم را در معاینه چشم اولیه تشخیص دهد. تست‌های بینایی در مدرسه اغلب متوجه دوربینی در کودکان نمی‌شوند. بطور معمول در مدارس تنها دید دور تست می‌شود و از کودک خواسته می‌شود تا با فاصله گرفتن از یک تخته حرف یا علامت‌های روی آن را بخوانند.پ

اگر کودک نتواند چیزها را از فاصله دور ببیند ممکن است به دلیل نزدیک بینی باشد. بچه‌هایی که تست بینایی را در مدرسه انجام نمی‌دهند باید به متخصص چشم مراجعه کنند که دید کودک را از فاصله‌ی نزدیک نیز بررسی کند، دانستن دلیل مشکل بینایی در فرزندتان موضوع بسیار مهمی است. اگر فرزندتان اغلب دچار دوبینی است یا از سردرد شکایت دارد و در مدرسه دچار مشکلات بینایی است و دید تار دارد باید به چشم پزشک مراجعه کنید.
عینک : برای اصلاح دید افراد دوربین از عدسی همگرا استفاده می‌شود، زیرا توان چشم افراد دوربین از چشم سالم کمتر است. لذا فاصله کانونی عدسی چشم دوربین بیشتر از چشم سالم بوده و تصویر اجسام پشت شبکیه می‌افتد. نمره عینک افراد دوربین که همان توان عدسی همگرا است، مثبت است و چشم افرادی از پشت عینک درشت دیده می‌شود.
لنز برای دوربینی چشم : لنزهای تماسی کروی تاربینی و دوربینی را اصلاح می‌کنند. تمام گزینه‌های خود را در نظر بگیرید برای مثال تعداد دفعات تغییر لنزها یا مدت زمان استفاده از آن‌ها در طول روز. لنزهای تماسی پیورویژن با اپتیک پیشرفته دیدی واضح وشفاف را که شما نیازمند آن هستید فراهم می کننداین لنزها تفرق نور و هاله ها را به ویژه در شرایط نوری کم کاهش می دهند.

جراحی چشم : شایع‌ترین انواع جراحی لیزر چشم عبارتند از: لیزیک، پی آر کی و لازک. هر یک از این جراحی‌های لیزر چشم از یک لیزر خاص مشابه به نام لیزر اکسایمر برای تغییر شکل قرنیه استفاده می‌کنند. این همان چیزی است که باعث اصلاح دید. دوربینی چشم می‌شود. اما جراحی لیزر چشم در جزئیات روش، زمان لازم برای بهبودی، ابزار جراحی، مورد استفاده و تقاضای شما متفاوت است. ممکن است شما برای انجام عمل لیزیک نسبت به عمل لازک مناسب‌تر باشید.

درمان بیماری

۱-عینک: برای اصلاح دید افراد دوربین از عدسی همگرا استفاده می‌کنند. در این عدسی کانون عدسی بیشتر از کانون چشم سالم بوده و تصویر اجسام پشت شبکیه تشکیل می‌شود.

۲-لنز: لنز معادل عینک است، ولی مزایایی نسبت به عینک دارد. در برخی مواقع برای تصحیح آستیگماتیسم نامنظم از لنز استفاده می‌شود، چون با عینک ممکن نیست. در این مورد لنز با چشم حرکت می‌کند و مانع ایجاد آستیگماتیسم مایل می‌شود. لنز از نظر زیبایی بسیار رضایت بخش‌تر است.

۳- جراحی: در جراحی اپی‌تلیوم قرنیه برداشته می‌شود و بعد از اعمال انرژی لیزر دوباره آن را سرجای خود می‌گذارند.