کلونازپام - Clonazepam - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد صرع

پیشینه دارو

کلونازپام – Clonazepam مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند

موارد مصرف

کلونازپام – Clonazepam ممکن است در درمان صرع کوچک که به داروهای ضد تشنج سوکسینیمید یا اسیدوالیروئیک پاسخ نمی‌دهند، مصرف شود. همچنین کلونازپام در درمان اختلالات پانیک مصرف می‌گردد.

عوارض دارو

مصرف هر دارویی ممکن است فرد را دچار آلرژی کند. در زمان مصرف کلونازپام نیز اگر دچار آلرژی مانند تنگی نفس و یا کهیر شدید و نتوانستید به درستی نفس بکشید از مصرف دارو خودداری کنید و خود را به نزدیک ترین اورژانس برسانید. در صورتی که علائم متفاوت تری و یا شدید تری داشتید پزشک معالج خود را باخبر کنید.
برخی علائم وجود دارد که ممکن است بسیار خطرناک باشد مانند، افزایش استرس و مضطرب بودن، حمله های پانیک، بی خوابی و یا خواب بیش از حد، عصبی شدن های مکرر و یا احساس آزار رساندن به خود. در صورتی که از کلونازپام استفاده می کنید ولی دچار تشنج های شدید می شوید هرچه زودتر به پزشک متخصص مغز و اعصاب خود اطلاع دهید.
تاثیر داروی کلونازپام در افرادی که سن بالایی دارند طولانی تر خواهد بود و موجب می گردد به دلیل ضعف عضلانی زمین بخورند، پس خانواده ی بیمار باید این موارد را در نظر بگیرند.

هشدار دارویی

-دربیماری تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی و پورفیری، مسمومیت شدید با الکل همراه با علائم حیاتی ضعیف شده، اغماء شوک، گلوکوم حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلاء به آن و میاستنی گراو باید با احتیاط فراوان مصرف شود.
-احتمال بروز کمی‌فشار خون و آپنه در زمان مصرف این دارو وجود دارد.
-مصرف طولانی مدت یا مقادیر زیاد بنزودیازپین‌ ها خطر بروز وابستگی‌ های روانی را افزایش می‌دهد.
-بنزودیاپین‌ ها ممکن است سبب بروز ضعف تنفسی در افراد سالخورده، نوجوانان و افراد بشدت بیمار شوند. در این موارد کاهش مقدر مصرف دارو ممکن است ضروری باشد.
-این دارو نباید بیش‌تر از مقدار توصیه شده مصرف شود.
-در صورتی که پس از چند هفته، اثربخشی دارو کاهش یافت،از افزایش مقدار مصرف بدون مشورت با پزشک باید خودداری شود.
-به منظور کاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو، مصرف این دارو باید به تدریج قطع شود.
-دوره درمان با این دارو باید کامل شود. باید دقت شود هیچیک از نوبت‌ های مصرف فراموش نشوند.

تداخلات دارویی

هر دارویی ممکن است با طیف گسترده ای از دارو ها تداخل داشته باشد پس زمان مراجعه به پزشک تمام قرص هایی که مصرف می کنید را با پزشک در میان بگذارید.
این دارو با قرص های ضد درد تداخل نشان می دهد. از علائم این دارو کم شدن تنفس شل شدن عضلات و افسردگی بیان شد، پس حتی اگر برای یکی از این اختلالت از قبل قرص دیگری مصرف می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا دچار عوارض خطرناک این دارو ها نشوید.
حتی دارو های گیاهی و یا ویتامین ها هم می توانند با کلونازپام تداخل دارویی داشته باشند پس عوارض این دارو را جدی بگیرید و پزشک معالج خود را از همه چیز باخبر کنید.

اشکال دارویی

Tab : 1,2 mg