پروژسترون - Progesterone - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

هورمون های جنسی

پیشینه دارو

پروژسترون – Progesterone با اتصال به گیرنده های خود در نزدیکی هسته سلول، موجب افزایش ساخت پروتئین می گردد. این دارو با مهار آزاد شدن گنادوتروپین های هیپوفیزی از بلوغ فولیکول و تخمک گذاری جلوگیری و با ایجاد تغییرات ترشحی در آندومتر موجب جلوگیری از بارداری می شود.

موارد مصرف

پروژسترون – Progesterone برای درمان آمنوره یا فقدان قاعدگی و خونریزی های غیر طبیعی رحم که به علت عدم تعادل هورمونی ایجاد شده باشند و نیز در عدم وجود اختلال ارگانیک مثل فیبروئید زیر مخاطی و یا سرطان رحم و نیز به عنوان کنتراسپتیو در اشکال مختلف به کار می رود. دیگر موارد مصرف پروژسترون شامل کنترل منوراژی، افزایش ظرفیت تنفسی در بیماران دچار سندروم Pickwickian، زایمان زودرس، آندومتریوز، سندروم پیش از قاعدگی و در زنان فاقد تخمدان برای آماده کردن رحم جهت پذیرش تخمک بارور شده در خارج از بدن می باشد.

عوارض دارو

عوارضی که ممکن است پروژسترون – Progesterone داشته باشد عبارت است از:
قلبی عروقی: ادم
سیستم اعصاب مرکزی: افسردگی، خواب آلودگی، بی خوابی
پوستی: آکنه ولگاریس، راش پوستی آلرژیک، ریزش مو، هیرسوتیسم (پرمویی)، خارش، راش پوستی، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: آمنوره، تغییر میزان خونریزی قاعدگی، گالاکتوره غیرمرتبط با زایمان، افزایش وزن، کاهش وزن
گوارشی: تهوع
ادراری تناسلی: خونریزی بین دو قاعدگی، حساسیت به لمس در پستان، فرسایش سرویکس، تغییر در ترشحات سرویکس، لکه بینی
کبدی: یرقان کلستاتیک
ازدیاد حساسیت: شوک شبه آنافیلاکسی
موضعی: قرمزی محل تزریق، تحریک محل تزریق، درد محل تزریق
متفرقه: تب

هشدار دارویی

پروژسترون – Progesterone برای مبتلایان به اختلالات ترومبوآمبولی ، فلج اندام ها در نتیجه سکته مغزی با سابقه این اختلال ، همچنین در موارد حساسیت به دارو ، سرطان سینه ، خون ریزی غیر طبیعی از واژن که علتش تشخیص داده نشده است منع مصرف دارد.پروژسترون ها را نباید برای مبتلایان به بیماری های شدید کبدی ، در مواردی که جنین ناقص و مرده سقط شده است و همچنین طی دوره بارداری یا شیر دهی تجویز کرد . برای مبتلایان به دیابت شیرین ، بیماری های تشنجی ، میگرن ، بیماری های قلبی ، کلیوی ، آسم و افسردگی با احتیاط تجویز شود .این داروها را نباید برای مبتلایان به ترومبوفلبیت ، خون ریزی مغزی ، سرطان اندام های تناسلی ، به عنوان آزمون تشخیص بارداری و به منظور پیشگیری از کاهش وزن تجویز کرد .

تداخلات دارویی

باربیتورات ها ، کاربامازپین و ریفامپین تاثیر دارو های پروژسترونی را کاهش می دهند . مصرف بروموکریپتین همراه با پروژسترون ها ممکن است باعث بروز آمنوره شود.

اشکال دارویی

Inj : 25 mg/ml , 50 mg/ml Supp: 200 mg , 400 mg