ویتامین Vitamin E- E - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

عوامل تغذیه ای و ویتامین ها

پیشینه دارو

ویتامین Vitamin E- E به عنوان یک عنصر اساسی در تغذیه و به عنوان یک آنتی اکسیدان همراه با سلنیم موجود در رژیم غذایی، اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در غشاء و سایر ساختمان های سلولی را از جمله رادیکال های آزاد محافظت نموده و گویچه های قرمز خون را در مقابل همولیز حفظ می کند. ویتامین E به عنوان یک کوفاکتور در بعضی از سیستم های آنزیمی عمل می کند.

موارد مصرف

ویتامین E‌ برای پیشگیری و درمان کمبود این ویتامین مصرف می شود.

عوارض دارو

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، اگر این قرص روزانه در مقادیر کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم استفاده شود، معمولا عوارض جانبی خاصی را ایجاد نمی کند. خطر بروز عوارض جانبی در مقادیر بالاتر از ۱۰۰۰ میلی گرم رخ می دهد که می توانند شامل موارد زیر باشند:
تهوع، اسهال، گرفتگی معده، خستگی، ضعف، سردرد، تاری دید، بثورات پوستی مانند کهیر، کبودی و خونریزی

هشدار دارویی

-از آنجا که کمبود ویتامین E به تنهایی شایع نیست، معمولاً ترکیبی از چند ویتامین تجویز می شود.
-در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو،از آنجا که زمان زیادی برای تخلیه دارو لازم است، نیاز به مصرف مقدار فراموش شده نمی باشد. مصرف دارو طبق برنامه باید ادامه یابد.

تداخلات دارویی

مصرف همزمان مقادیر زیاد ویتامین E با سیکلوسپورین باعث افزایش جذب سیکلوسپورین می شود و ممکن است باعث مسمومیت شود.
دارو هایی که تحت تاثیر سوبسترای (CYP3A4) سیتوکروم P450 قرار می گیرند، با ویتامین E تداخل دارند. از جمله لواستاتین ، کتوکونازول ، ایتراکونازول ، فکسوفنادین ، تریازولام و سایر دارو های این گروه با مصرف همزمان ویتامین E اثرشان کاهش می یابد.
به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E ممکن است اثربخشی دارو های شیمی درمانی را کاهش دهد. اثبات این موضوع نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
ویتامین E سرعت لخته شدن خون را کاهش می دهد و با دارو های ضدانعقاد خون و یا ضد پلاکت تداخل دارد. مصرف همزمان آن ها احتمال خونریزی را در فرد بالا می برد. داروهایی مانند آسپرین ، کلوپیدوگرل ، دیکلوفناک ، ایبوپروفن ، ناپروکسن ، دالتپارین ، انوکساپارین ، هپارین ، وارفارین جزو دارو های این دسته می باشند.
مصرف هم زمان ویتامین E ، بتاکاروتن ، ویتامین C و سلنیوم ممکن است اثر برخی از دارو های مورد استفاده در کاهش کلسترول (استاتین ها) را کاهش دهد. با این وجود مشخص نیست که مصرف ویتامین E به تنهایی باعث کاهش کارآیی استاتین ها شود. آتورواستاتین ، رزوواستاتین ، لوواستاتین و پراواستاتین از دارو های این دسته هستند.
مصرف ویتامین E به همراه بتاکاروتن ، ویتامین C و سلنیوم ممکن است اثربخشی نیاسین را کاهش دهد. نیاسین می تواند کلسترول خوب را افزایش دهد. مصرف ویتامین E به همراه این ویتامین های دیگر ممکن است کلسترول خوب را کاهش دهد.

اشکال دارویی

Coated Tab :200 IU Inj :100 IU/ml