ویتامین دی 3 - Vitamin D3 - لیست دارو ها بانک پزشکان

برای دانستن اطلاعات دارویی مورد نظر خود نام دارو را به زبان انگلیسی و یا فارسی وارد نمایید

جستجوی دارو بر اساس اولین حرف نام دارو به زبان فارسی و انگلیسی

گروه دارویی

عوامل تغذیه ای و ویتامین ها

پیشینه دارو

ویتامین دی ۳ – Vitamin D3 در بدن از ماده ای به نام ۷ دهیدروکسی کلسترول که در پوست ساخته می شود، تولید می شود. این فرآیند تبدیلی به قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید نیاز دارد. ویتامین D برای ایجاد آثار خود در بافت های هدف ابتدا باید فعال شود. کالسیتریول فرم فعال ویتامین D است .

موارد مصرف

این دارو برای پیشگیری و درمان کمبود ویتامین D، راشی تیسم و درمان کمی کلسیم خون همراه با کم کاری پاراتیروئید مصرف می شود.

عوارض دارو

با مصرف مقادیر بیش از حد این ویتامین، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، اسهال، کاهش وزن بدن، تکرر ادرار، تعریق، سردرد، تشنگی، سرگیجه و افزایش غلظت کلسیم و فسفات در پلاسما و ادرار گزارش شده است.

هشدار دارویی

-این دارو در موارد زیر باید با احتیاط مصرف شود:
تصلب شرائین یا عیب کار قلب، زیادی فسفات خون و عیب کار کلیه و حساسیت مفرط به اثرات ویتامین D.
-در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه یا درصورت مصرف مقادیر زیاد ویتامین، تعیین غلظت کلسیم پلاسما ضروری است.
خطر بروز مسمومیت با مصرف درازمدت مقادیر زیاد این ویتامین، وجود دارد.
-از مصرف همزمان دارو های ضداسید حاوی منیزیم با این دارو باید خودداری شود.
-در صورت مصرف این دارو به عنوان افزاینده کلسیم خون، به منظور بررسی پیشرفت درمان، مراجعه منظم به پزشک ضروری است.
-از آنجائیکه کمبود ویتامین D به تنهایی شایع نیست، معمولاً ترکیبی از چند ویتامین تجویز می شود.

تداخلات دارویی

هنگام مصرف با گلیکوزید های دیجیتالی یا وراپامیل زیادی کلسیم خون می تواند منجر به بی نظمی ضربان قلب شود. مصرف هم زمان با کلستیرامین و پارافین مایع، جذب خوراکی ویتامین D را مختل می سازد. کورتیکو استروئید ها، برخلاف اثر ویتامین D عمل می کند. کاربامازپین، پیریمیدون، فنی توئین و فنوباربیتال، سرعت متابولیسم ویتامین d را افزایش داده و نیمه عمر آن را کم می کند. مدر های تیازیدی ممکن است در مبتلایان به کم کاری پاراتیروئید سبب افزایش کلسیم خون شوند. مصرف آنتاسید های حاوی منیزیم و ویتامین D در بیماری دیالیزی ممکن است سبب بالارفتن غلظت منیزیم خون شود.

اشکال دارویی

Cap : 50,000 u Inj : 300,000 U

اقساطی خرید کن

تا 40% تخفیف بگیر

20 تا 31 تیرماه