نیکوراندیل - Nicorandil - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های قلبی عروقی

پیشینه دارو

نیکوراندیل – Nicorandil یک فعال کننده و بازکننده کانال های پتاسیم حساس به ATP (وابسته به ATP) (کانال های KATP) است که از زیر واحدهای گیرنده نوع Kir6.x و گیرنده های سولفونیل اوره (SUR) تشکیل شده است. سایت های اتصال نیکوراندیل در گیرنده سولفونیل اوره ۲ (SUR2) در کانال پتاسیم حساس به ATP واقع شده است ، که زیر واحد های تنظیم کننده کانال هستند که یک فعالیت ATPase از خود نشان می دهند.

موارد مصرف

در بیماری آنژین درد های قلبی در ناحیه قفسه سینه احساس می‌شود. این دردها به دلیل تنگ شدن عروق قلبی ایجاد می‌گردد. این باریک شدن رگ‌ ها سبب کاهش جریان خون به برخی از نواحی قلبی می‌گردد. مواقعی که قلب به خون و اکسیژن بیشتری نیاز داشته باشد (به طور مثال در هنگام بالا رفتن از پله‌ ها و یا دویدن) احساس درد در ناحیه قفسه سینه احساس می‌شود. نیکوراندیل سبب آرام سازی عروق می‌شود. این حالت سبب افزایش جریان خون و اکسیژن به قلب شده و درد را کاهش می‌دهد و نیز احتمال پیامد ها و عوارض بیماری آنژین را کاهش می‌دهد.

عوارض دارو

تمام دارو ها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ ای در بدن باشند. اگرچه این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌ آید. با گذر زمان بدن خود را با داروی جدید وفق می‌ دهد و این علائم نیز برطرف می‌شوند اما اگر علائم زیر ادامه پیدا کرد و یا رنج آور شد با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض داروی نیکوراندیل عبارتند از:
سردرد، تهوع/استفراغ، خستگی، ضعف و سرگیجه، گرگرفتگی، درد عضلات، افزایش ضربان قلب، درد شکمی، زخم‌ های مقعدی، افت فشارخون
نکته مهم: بعضی از افرادی که از نیکوراندیل استفاده می‌کنند ممکن است دچار زخم دهانی و یا پوستی شوند. اگرچه این مورد به ندرت دیده می‌شود اما در صورت مشاهده این علائم سریع به پزشک اطلاع دهید.
اگر علائم دیگری در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به واسطه مصرف داروی نیکوراندیل می باشد با پزشک خود صحبت کنید.

هشدار دارویی

-داروی نیکوراندیل در بیماران دارای کاهش حجم خون یا کاهش فشار خون سیستولیک ، حمله قلبی اخیر با نارسایی قلبی و کاهش فشار پر شدن ،ادم ریوی ،زخم های دهانی و مصرف کنندگان دارو های ضد فشار خون باید با احتیاط فراوان مصرف شود.
-در صورت مشاهده هر یک از عوارض جانبی جدی، بلافاصله با پزشک خود صحبت کنید: خارش، قرمزی، تورم و اشک ریزش چشم، زخم در دهان ، معده ، روده (کوچک و بزرگ). اینها ممکن است باعث ایجاد خون در مدفوع یا استفراغ ، فیستول (عبور غیر طبیعی لوله مانند از حفره بدن به حفره بدن دیگر یا به پوست) ، سوراخ ، آبسه یا کاهش وزن شود. زخم همچنین ممکن است در پوست ، دستگاه تناسلی و مجاری بینی یا اطراف استومی ایجاد شود (جایی که یک سوراخ مصنوعی برای حذف مواد زائد مانند کولوستومی یا ایلئوستومی وجود دارد). این موارد در صورت بروز مشکل در روده بزرگ (“بیماری دیورتیکول”) بیشتر اتفاق می افتد.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
از جمله دارو هایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از:
آمی تریپتیلین , ارگوتامین سی , اسپیرونولاکتون , پاپاورین , فلوتیکازون پروپیونات , نیتروگلیسیرین , بیزوپرولول , پتاسیم فسفات وریدی , رامیپریل , فوزینوپریل , یدید پتاسیم , روتیگوتین , تولکاپون , سدیم نیتریت , سیکلوپنتیازید

اشکال دارویی

Tab : 10 , 20mg