میکونازول - Miconazole - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد قارچ

پیشینه دارو

میکونازول – Miconazole یک ایمیدازول متوقف‌ کننده رشد قارچ است که با توجه به غلظت ممکن است باعث مرگ قارچ نیز گردد. دارو بیوسنتز ارگوسترول یا سایر استرول‌ ها را مهار می‌کند و باعث ایجاد آسیب در غشاء سلولی قارچ و تغییر نفوذ پذیری آن می‌شود که می‌تواند به از دست دادن اجزا ضروری داخل سلول منجر شود. همچنین دارو بیوسنتز تری گلیسرید و فسفولیپید های قارچ را مهار می‌ نماید. به علاوه با مهار فعالیت آنزیم‌ های اکسداتیو و پراکسیداتیو باعث افزایش غلظت داخل سلولی پراکسید هیدروژن تا حد سمی می‌شود که این امر ممکن است به مرگ سلول کمک نماید. این دارو تبدیل بلاستوسپور ها را به شکل میسلی مهاجم در کاندیدا آلبیکنس متوقف می‌کند.

موارد مصرف

میکونازول برای درمان بیماری‌ های قارچی پوست مانند تنیا ورسی کالر تجویز می‌شود. مایکونازول در درمان کاندیدیاز جلدی و مهبلی-فرجی ناشی از کاندیدا آلبیکنس و سایر گونه‌های کاندیدا، درمان کچلی بدن، کشاله ران و پا ناشی از ترکوفیتون روبروم، تریکوفیتون منتاگروفیس و اپیدرموفیتون فلکوزوم، درمان تینه آورسیکالر ناشی از مالاسزیا فورفور و درمان کچلی سر، ریش و پارونشیا مصرف می‌شود.

عوارض دارو

این دارو می توان مانند سایر دارو های شیمیایی عوارض جانبی در پی داشته باشد . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چندین عارضه به صورت همزمان در شما مشاهده شود. پزشک به این دلیل این دارو را برای شما تجویز کرده است زیرا اعتقاد دارد فواید مصرف این دارو برای شما بیشتر از عوارض جانبی آن است . در صورتی که با اولین مصرف دارو ، هرگونه علائم حساسیت در خود مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید . برخی از علائم حساسیت به میکونازول عبارتند از : خارش و سوزشش چشم ، آبریزش بینی ، خس خس سینه ، تورم زبان و لب ، خشکی دهان و گلو ، وزوز گوش و …

هشدار دارویی

-در بیماران مبتلا به دیابت، سطح گلوکز خون به طور منظم اندازه گیری شود (این دارو ممکن است متابولیسم سولفونیل اوره خوراکی را مهار کند).
-احتیاط های لازم برای پیشگیری از خونریزی به بیمار آموزش داده شود.
-دوره درمان حتی در صورت بهبودی علایم بیماری کامل گردد.
-چنانچه مصرف یک نوبت از دارو فراموش گردید، دارو به محض به یاد آوردن استعمال گردد مگر آن که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد.
-اقدامات بهداشتی در طول درمان برای بهبودی عفونت و ممانعت از عود مجدد آن رعایت گردد.
-به طور معمول درمان همسر بیمار ضروری نیست، مگر آن که علائم موضعی خارش التهاب پوست نواحی تناسلی بروز نماید.

تداخلات دارویی

-استفاده تو ام با بنزودیازپین ها می‌تواند سطح سرمی آن ها را افزایش داده و طولانی کند و اختلالات سایکوموتور و دپرسیون سیستم اعصاب مرکزی ایجاد کند.
-میکونازول می‌ تواند اثر آمفوتریسین B را آنتاگونیزه کند.
-در استفاده تو ام با مهار کننده‌ های HMG-CoA reductase احتیاط شود چراکه خطر ایجاد رابدومیولیز افزایش پیدا می‌ کند.
-این دارو می‌ تواند سطح فنی توئین را افزایش دهد.
-میکونازول می‌ تواند خطر سمیت تاکرولیموس را افزایش دهد. سطح تاکرولیموس و علائم بیماران بررسی شوند.
-همچنین می‌ تواند خطر سمیت آلکالوئید های وینکا را نیز افزایش دهد.
-اثر ضد انعقادی وارفارین را افزایش می‌ دهد. PT, INR بیمار بررسی شود.

اشکال دارویی

Top Cream : 2% Susp : 100 mg