موپیروسین - Mupirocin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد باکتری

پیشینه دارو

موپیروسین – Mupirocin یک آنتی‌بیوتیک طبیعی بوده که در اثر واکنش‌ های تخمیری در سوش پسودوموناس فلوروسنس تولید می‌شود. موپیروسین با اتصال به آنزیم ایزولوسیل ترنسفر ـ RNA سنتتاز اثر می‌نماید که اثری منحصر بفرد می‌باشد از این رو به ندرت در برابر موپیروسین مقاومت دیده می‌شود. موپیروسین علیه سوش‌ های استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک پیوژن مؤثر بوده‌است.

موارد مصرف

موپیروسین به صورت موضعی در درمان عفونت‌ های مختلف پوست به ویژه عفونت‌ های ناشی از باکتری‌ های گرم مثبث از جمله زردزخم و ضایعات ضربه‌ ای پوست با عفونت ثانویه ناشی از استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک بتاهمولیتیک شامل استرپتوکوکوس پایوژنز، مصرف می‌شود.

عوارض دارو

تمام دارو ها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ ای در بدن باشند. اگرچه این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. با گذر زمان بدن خود را با داروی جدید وفق می‌دهد و این علائم نیز برطرف می‌شوند اما اگر علائم زیر ادامه پیدا کرد و یا رنج آور شد با پزشک خود مشورت نمایید.
از هر ۱۰ بیماری که پماد موپیروسین را مصرف می‌کنند معمولاً کمتر از یک نفر ممکن است عوارض زیر را تجربه کند:
• خارش پوستی و احساس سوزش در هنگام استعمال دارو: این مورد باید پس از مدت کوتاهی برطرف شود. اگر واکنش‌ های شدید پوستی ادامه پیدا کردند مصرف پماد موپیروسین را متوقف نموده و با دکتر خود در اسرع وقت صحبت نمایید.

هشدار دارویی

-توصیه می شود قبل از مصرف دارو، ناحیه مبتلا را به خوبی شسته و خشک نمائید و سپس لایه نازکی از پماد را روی ضایعه مالیده و به آرامی ماساژ دهید.
-در مورد پماد بینی، توصیه می شود نیمی از پماد را در هر یک از حفرات بینی بمالید. پمادبینی به صورت یک بار مصرف، طراحی شده است.
-به دلیل اححتمال بروز مقاومت میکروبی به دارو، مصرف آن به مدت طولانی (بیش از ۱۰ روز) یا در بیمارستان‌ها توصیه نمی‌شود.
-پماد موپیروسین موضعی کاربرد چشمی ندارد.
-باید از تماس دارو با چشم خودداری به عمل آید.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز پماد مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف پماد را ترک نکنید.

اشکال دارویی

Top .Oint : 2%