لوپرورلین - Leuprorelin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

هورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیز

پیشینه دارو

لوپرورلین – Leuprorelin باعث افزایش ابتدایی هورمون لوتئینه کننده و هورمون تحریک کننده فولیکول می شود. که منجر به افزایش گذرادر تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (در مردان) و استرون و استرادون (در زنان پیش از یائسگی) می شود.
مصرف مداوم لوپرورلین باعث کاهش استروئیدوژنز تخمدان و بیضه به علت کاهش سطوح LH و FSH و پس از آن کاهش در سطح تستوسترون (مرد) و استروژن (زن)می شود. در مردان، سطح تستوسترون به شدت پایین می آید. لوپرولید همچنین ممکن است اثر مهاری بر روی بیضه ها داشته باشد و با یک مکانیزم متفاوت که به طور مستقیم با کاهش تستوسترون سرم ارتباط ندارد عمل کند.

موارد مصرف

لوپرورلین یک آنالوگ Gonadorelin با خصوصیات مشابه با آن است. تجویز طولانی مدت آن جهت ساپرس کردن تولید هورمون‌ های جنسی گونادی در درمان نئوپلاسم‌ های بدخیم پروستات و در درمان آندومتروزیز و فیبروئید رحم به کار می‌رود. همچنین قبل از جراحی رحم برای کاهش آندومتر و همچنین در درمان سرطان پستان در زنان قبل از سن یائسگی به کار می‌رود.
این دارو به صورت استات تجویز می‌گردد. در درمان سرطان پروستات پیشرفته، Leuprorelin acetate به صورت تزریق زیرپوستی با دوز معمولی یک میلی‌گرم در روز تجویز می‌شود. هم‌چنین به صورت زیر پوستی و داخل عضلانی به صورت فرآورده‌ های depot تجویز می‌گردد اما دوز های تجویزی و روش مصرف در کشور های مختلف متفاوت می‌باشد. در درمان آندومتروزیز و فیبروئید رحم mg 75/3 Leuprorelin acetate به صورت ماهانه به صورت تزریق داخلی عضلانی یا زیرپوستی در یک تزریق depot منفرد تجویز می‌شود و یا Mg 25/11 را می‌توان به صورت یک depot داخل عضلانی هر ۳ ماه یکبار تجویز نمود.

عوارض دارو

درد محل تزریق،گشادی عروق، برادی کاردی، افزایش فشار خون، ادم محیطی، بیماری عروق محیطی، سنکوپ، سردرد، احساسات ناپایدار، تغییرات خلق، درد، افسردگی، خواب آلودگی، عصبانیت، راش پوستی، آکنه ولگاریس، اریتم مولتی فرم، شوره، ریزش مو، بوی بد بدن، بیماری مو، لکودرم (پیسی)، بیماری ناخن، پورپورای غیر ترومبوسیتوپنیک، هایپرتروفی پوست، افزایش وزن، کسب ویژگی های زنانه، گواتر، سرکوب رشد، ژینکوماستی، هیرسوتیسم (پرمویی)، اختلالات قاعدگی، یبوست، سوء هاضمه، اختلال در بلع، التهاب لثه، افزایش اشتها، تهوع، استفراغ، ترشحات واژینال، خونریزی واژینال، واژینیت، بیماری پستان، نئوپلاسم سرویکس، بیماری سرویکس، قاعدگی دردناک، بی اختیاری ادرار، عفونت، اختلالات بینایی، آسم، خون دماغ، علائم شبه آنفولانزا، فارنژیت، رینیت، سینوزیت، تب، گرگرفتگی، اختلال در راه رفتن از عوارض جانبی این دارو می باشد.

هشدار دارویی

در حاملگی, شیر دهی و حساسیت شدید دارویی لوپرورلین با احتیاط مصرف شود.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی این دارو را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله دارو های با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید
این دارو ممکن است در برخی آزمایشات آزمایشگاهی تداخل ایجاد کرده و باعث ایجاد نتایج کاذب شود. پزشکان و کارکنان آزمایشگاه را از مصرف این دارو مطلع سازید.

اشکال دارویی

Inj : 3.75 mg ,7.5 mg