لووفلوکساسین - Levofloxacin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد باکتری

پیشینه دارو

لووفلوکساسین – Levofloxacin یک آنتی‌بیوتیک از گروه فلوروکینولون ها است که با جلوگیری از تکثیر DNA باکتری باعث مرگ آن ها می‌شوند. به سرعت از راه خوراکی جذب می‌شود و نیمه عمر دفعی آن بین ۶ تا ۸ ساعت است و عمدتاً از طریق ادرار دفع می‌شود.

موارد مصرف

لووفلوکساسین ضد باکتری وسیع الطیف از نسل سوم فلوروکینولون ها است که بر روی باکتری‌ های گرم مثبت و گرم منفی هوازی و برخی بی‌ هوازی‌ های حساس به دارو مؤثر است. همچنین در درمان استافیلوکوک، استرپتوکوک حساس به دارو، سینوزیت، هموفیلوس آنفلوانزا، برونشیت، کلبسیلا پنومونیه، کلامیدیا پنومونیه، مایکوپلاسما پنومونیه، لژیونلا پنومونیه، عفونت‌ های پوستی بدون عارضه تا خفیف، پیلونفریت حاد خفیف تا متوسط، عفونت‌ های دستگاه ادراری عارضه دار خفیف تا متوسط ناشی از انتروکوک فکالیس، اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، پروتئوس میرابیلیس و همچنین در پروستاتیت باکتریال حاد و مزمن کاربرد دارد.
لووفلوکساسین به عنوان درمان خط اول پروستاتیت باکتریال توصیه شده است.

عوارض دارو

تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد، بی خوابی، لرزش، کولیت سودوممبرانوس، واژینیت، کاندیدیازیس، کاهش پتاسیم، افزایش فاصله QT در نوار قلب، حساسیت.
در صورت مصرف همزمان لووفلوکساسین با نیترو ایمیدازول ها، سفالوسپورین‌ ها و ماکرولید ها عوارض بیشتری از خود نشان می‌دهد.

هشدار دارویی

-ریسک التهاب و پارگی تاندون مخصوصا در سالمندان را افرایش می دهد.
-موجب تشدید خستگی عضلات در بیماران مبتلا به میاستنی گراویس می گردد.
-در صورت داشتن علائم یا شرایط زیر با احتیاط مصرف شود: واکنش های پوستی حساسیتی، سمیت کلیوی یا کبدی، نوروپاتی محیطی، اثرات CNSمانند تشنج، عصبانیت، گیجی و اختلالات تشنج، حساسیت به نور، هایپوگلایسمی کشنده، کولیت، عفونت های قارچی یا باکتریایی، نتایج مثبت کاذب تست های ادراری اعتیاد به مخدر ها، سوزاک.
-در بچه ها احتمال اختلالات عصبی-عضله ای وجود دارد.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند اثر بخشی قرص لووفلوکساسین را افزایش یا کاهش دهد.تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که عملکرد لووفلوکساسین را کاهش می دهد. بنابراین این موضوع می تواند موجب کاهش اثر آن و همچنین طولانی شدن درمان و یا غیر مؤثر گردیدن آن شود. عکس این موضوع نیز صادق است. بدین صورت که اگر داروی دیگری میزان تأثیر قرص لووفلوکساسین را افزایش دهد می تواند شما را مستعد عوارض آن نماید. بنابراین پزشک شما بایستی دوز این دارو را کاهش دهد تا احتمال عوارض آن را بکاهد.
بنابراین پزشک شما بایستی دوز این دارو را کاهش دهد تا احتمال عوارض آن را بکاهد.بنابراین به تمامی بیماران توصیه می شود قبل از مصرف داروی خود تمامی دارو های خود را به پزشک خود نشان دهند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را در درمان آن ها اتخاذ نماید.
برخی از دارو هایی که ممکن است با این دارو تداخل نمایند عبارتند:
واکسن های حاوی باکتری زنده، دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی، ریفامپین، ریفابوتین، ناپروکسن، ایبوپروفن، کتورولاک، ایندومتاسین

اشکال دارویی

Tablet : 25 mg , 500 mg , 750 mg Drop : 0.5%