لووستاتین - Lovastatin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های قلبی عروقی

پیشینه دارو

لووستاتین – Lovastatin یک داروی پایین آورنده چربی خون است.LDL این دارو باعث افزایش گیرنده های LDL موجود در سطح هپاتوسیت ها شده، کلیرانس LDL را از جریان خون، افزایش می دهد. مهار کننده های COA– HMG ردوکتاز غلظت های کلسترول تام، کلسترول LDL و کلسترول VLDL را در پلاسما کاهش می دهند. همچنین به دلیل کاهش سنتز VLDL باعث کاهش TG می شوند در حالی که HDL اندکی افزایش یافته یا بدون تغییر می ماند.

موارد مصرف

لوواستاتین در مبتلایان به افزایش کلسترول خون که به درمان با رعایت رژیم غذایی پاسخ کافی نمی‌ دهند و برای کم کردن سرعت پیشرفت آترواسکلروز عروق کرونر در افرادی که بیماری عروق کرونر دارند و غلظت کلسترول پلاسمای آن ها بالا باشد، تجویز می‌شود.

عوارض دارو

شایع ترین عارضه جانبی با استاتین ها عارضه گوارشی است. سایر عوارض شامل سر درد، راش جلدی، گیجی، دوبینی و بی خوابی است. افزایش برگشت پذیر در غلظت آمینوترانسفراز سرمی ممکن است رخ دهد و باید عملکرد کبدی پیش از شروع درمان و نیز تا ۱ سال پس از آخرین افزایش دوز به طور دوره ای بررسی شود. هپاتیت، پانکراتیت و واکنش های ازدیاد حساسیت شامل آنافیلاکسی و آنژیوادم گزارش شده است. میوپاتی با وجه مشخص درد و ضعف عضلانی و افزایش غلظت کراتین فسفوکیناز به ویژه در مصرف همزمان با سیکلوسپورین، فیبرات ها و نیکوتینیک اسید رخ داده است. به ندرت رابدومیولیز همراه با نارسایی حاد کلیوی بروز می کند.

هشدار دارویی

-در صورت انجام پیوند اندام همراه با مصرف دارو های کاهنده ایمنی و در صورت وجود کاهش فشار خون، عفونت حاد و شدید،اختلالات شدید الکترولیت یا غدد اندوکرین، حملات تشنجی غیر قابل کنترل تروما یا جراحی مهم، مصرف دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
-در صورتی که غلظت خونی کرآتین کیناز (OK) شدیداً افزایش پیدا کند یا در صورت بروز میوزیت در بیمار، مصرف دارو باید قطع شود.
-اندازه‌ گیری غلظت کلسترول سرم (۴ هفته پس از شروع درمان و در فواصل منظم در طول درمان)، کرآتین کیناز سرم (در فواصل منظم) و انجام آزمون عملکرد کبد (قبل از شروع درمان، هر ۶ هفته در طول درمان ۳ ماه اول درمان و هر ۸ هفته در طول سال اول درمان و سپس هر ۶ ماه ) ضروری است.
-بیمار باید آگاه باشد که در طول مدت مصرف این دارو، بروز هر گونه درد عضلانی را به پزشک خود اطلاع دهد.
-مصرف این دارو همراه با غذا (معمولاً شام) اثر بخشی بیشتری دارد.
-قبل از قطع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود.
-در صورت نیاز به هر گونه عمل جراحی یا درمان اضطراری باید احتیاط شود.
-اگر یک نوبت مصرف دارو فراموش شد، به محض به یاد آوردن آن نوبت باید مصرف شود، مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت مقدار مصرف بعدی نباید دو برابر شود.

تداخلات دارویی

در صورت مصرف همزمان این دارو با آمیودارون، سیکلوسپورین، دانازول، چم فیبروزیل، فنوفیبرات، کلاریترومایسین، اریترومایسین، فلوکونازول، ایتراکونازول، کتوکونازول، وریکونازول، دارو های ضد ایدز و هپاتیت C و دارو های قلبی مانند وراپامیل و دیلتیازم حتما پزشک خود را مطلع کنید.

اشکال دارویی

Tab : 20 mg