لتروزول - Letrozole - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

آنتی نئوپلاستیک

پیشینه دارو

لتروزول هورمون و آنتی نئوپلاستیک (مهار کننده آروماتاز) است. دارو از طریق مهار آنزیم آروماتاز سبب مهار تبدیل آندروژن ها به استروژن ها شده ، کاهش میزان استروژن منجر به کاهش توده تومور و تاخیر در پیشرفت رشد تومور می شود.

موارد مصرف

قرص لتروزول برای تحریک تخمک گذاری در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن و درد درمان و کنترل انواع سرطان پستان (وابسته به هورمون گیرنده مثبت) و تخمدان در زنان پس از یائسگی تجویز میشود. برخی از سرطان های پستان توسط هورمون طبیعی به نام استروژن سریع تر رشد می کنند. لتروزول میزان استروژن بدن را کاهش داده و باعث کند شدن یا معکوس شدن رشد سلول های سرطان های پستان می شود.

عوارض دارو

شایع ترین عوارض جانبی این دارو تعریق، گرگرفتگی، ورم و درد مفاصل،خستگی و التهابات پوستی است. مصرف طولانی مدت آن نیز می تواند منجر به پوکی استخوان شود. بنابراین در برخی زنان بخصوص افرادی که در دوران یائسگی هستند و بیشتر مستعد پوکی استخوان می باشند فسفونات نیز تجویز می شود.

هشدار دارویی

-پیش از شروع درمان، تست بارداری در زنان متاهلی که در سنین باروری می باشند، الزامی است.
-سطح کلسترول و چربی ناشتا، عملکرد کبد و تراکم استخوان ارزیابی شود.
-ضرورت مصرف منظم دارو و تکمیل دوره درمان به بیمار گوشزد شود.
-بیمار از لحاظ بروز پرفشاری خون، درد، ناراحتی گوارشی و گرگرفتگی به طور منظم پایش شود.
-فقط در زنان یائسه قابل تجویز است.

تداخلات دارویی

در محیط آزمایشگاهی، لتروزول آنزیم کبدی CYP 2A6 و به میزان کمتر آنزیم CYP2C19 را مهار می کند، اما تا کنون هیچ گونه تداخل خاصی با دارو هایی مانند سایمتیدین و وارفارین در زمان مصرف لتروزول گزارش نشده است.

اشکال دارویی

Tab : 2.5 mg