فولیتروپین بتا - Follitropin Beta - لیست دارو ها بانک پزشکان
  • داروها
  • فولیتروپین بتا – Follitropin Beta

گروه دارویی

هورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیز

پیشینه دارو

فولیتروپین بتا – Follitropin Beta ترکیب FSH انسانی است که از راه نوترکیبی DNA به دست آمده است و موجب تحریک رشد فولیکولی تخمدان در زمانی می شود که دچار نارسایی اولیه تخمدان نیستند.

موارد مصرف

داروی فولیتروپین بتا حاوی هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) است و برای درمان برخی مشکلات باروری در زنان و مردان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در زنان، تولید تخمک سالم و در مردان تولید اسپرم سالم را تحریک می‌کند. این دارو معمولا در ترکیب با هورمون دیگری (hCG) برای رشد و آزاد شدن تخمک بالغ (تخمک گذاری) استفاده می‌شود.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:
سردرد، درد و حساسیت پستان، نفخ، معده درد، درد و قرمزی در محل تزریق، تنگی نفس، تنفس سریع، درد قفسه سینه، فک و دست چپ، عرق کردن، سردرگمی، سرگیجه ناگهانی، کمردرد، درد و تورم در کشاله ران، سردرد ناگهانی شدید، مشکل در صحبت کردن، ضعف در یک طرف بدن، تغییرات ناگهانی بینایی: در این صورت سریعا به پزشک مراجعه کنید.
علائم آلرژیک (تنگی نفس، قرمزی و راش پوستی): اگر چنین علائمی داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی Follitropin Beta می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار دارویی

بعضی دارو‌ ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی فولیتروپین بتا ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
اگر باردار یا شیرده هستید.
در صورتی که مشکلات باروری دیگری (به عنوان مثال نارسایی اولیه تخمدان) دارید.
در صورتی که خونریزی غیر طبیعی از واژن یا رحم دارید.
اگر مشکلات تیروئیدی دارید.
در صورتی که مشکل غده آدرنال (فوق کلیه) دارید.
اگر هر نوع سرطان اندام تولید مثلی (مانند پستان، رحم، تخمدان) دارید.
اگر تومور مغزی دارید.
در صورتی که کیست تخمدان یا تخمدان‌های بزرگ (به علت سندرم تخمدان پلی کیستیک) دارید.
اگر سابقه شخصی یا خانوادگی لخته شدن خون دارید.
اگر مشکل کلیوی دارید.
در صورتی که پیچش تخمدان دارید.
اگر چاق هستید.
در صورتی که سابقه مشکل قلبی، سکته قلبی یا مغزی، مشکلات تفسی یا آسم دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این دارو ها شامل تمامی دارو های در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر دارو های گیاهی و دارو های مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
داروی فولیتروپین بتا ممکن است با داروی گونادورلین تداخل دارویی داشته باشد.

اشکال دارویی

Inj : 75UI