جینسینگ - Panax Ginseng - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های گیاهی

پیشینه دارو

عصاره جینسینگ بر سیستم عصبی مرکزی اثر داشته و در دستگاه گردش خون موجب اتساع عروق می شود و آنتی اکسیدان است. که این عصاره از طریق محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال عمل می کند .مشخص شده است عصاره گیاه جینسینگ باعث کاهش عوارض داروی سیکلوفسفامید روی سلول های تولید کننده هورمون های جنسی می شود. این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است که این اثر از طریق تحریک فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی مانند گلوتاتیون و سوپراکسید دیسموتاز می باشد.

موارد مصرف

جینسینگ برای افزایش توان ذهنی، افزایش قدرت جسمانی، بهبود فعالیت حافظه افزایش شادابی و نشاط، افزایش قدرت تحمل و پایداری، از بین بردن استرس، مقابله با پیری و عوارض آن، تقویت سیستم ایمنی بدن تنظیم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن، جلوگیری از سردرد، بهبود بی خوابی و بد خوابی، کاهش عوارض یائسگی، برطرف ساختن یا بهبود مشکلات جنسی، رفع خستگی، ضعف و بی حالی، افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی، تنظیم فشار خون (کاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن)، تنظیم سطح قند، خون بدن مقابله با افسردگی، تقویت ‌کننده قوای عمومی بدن و به ‌ویژه تقویت ‌کننده توانایی جنسی مردان، کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در فصل زمستان استفاده می شود.

عوارض دارو

مشکلات سردرد، مشکلات گوارشی، تغییرات در فشار خون و قند خون، تحریک پذیری، برافروختگی، تاری دید، واکنش شدید پوست، ورم، اسهال، خونریزی، سرگیجه، خشکی دهان، کاهش ضربان قلب، تشنج، گلو درد از عوارض شایع جینسینگ می باشد.

هشدار دارویی

استفاده از گیاه جینسینگ در افرادی که فشار خون بالا دارند منع مصرف دارد و همچین به علت عدم وجود مطالعات کافی مصرف این گیاه در حاملگی و شیردهی نیز منع مصرف دارد.

تداخلات دارویی

مصرف همزمان این گیاه با داروی فنلزین (مهارکننده مونوآمین اکسیداز) منجر به علائم شبه سرخوشی می شود. همچنین مصرف خوراکی فراورده های کافئین دار به همراه مصرف طولانی مدت با دوز بالای جینسینگ در برخی از افراد منجر به پرفشاری خون می شود. استفاده از این گیاه در افراد دیابتی توصیه نمی شود، زیرا منجر به تطبیق دوز انسولین آن ها می گردد. با مصرف گیاه جینسینگ، فعالیت ضدانعقادی وارفارین ممکن است کاهش پیدا کند. مصرف همزمان این گیاه با داروهای رپاگیلینید، فنلزین، گلی بوراید و میگلیتول تداخل دارد

اشکال دارویی

متن اشکال دارویی
Tablet & Syrup & Capsule & Soft Gel