تیکلوپیدین - Ticlopidine - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های قلبی عروقی

پیشینه دارو

تیکلوپیدین – Ticlopidine مهار کننده تجمع پلاکتی است که از طریق مهار اثر القایی ADP در اتصال پلاکت به فیبرینوژن و پلاکت به پلاکت موجب افزایش زمان خونریزی می شوند. اثر تیکلوپیدین برعملکرد پلاکت برگشت ناپذیر است و تا پایان عمر پلاکت باقی می ماند.
تیکلوپیدین به سرعت از دستگاه گوارش جذب می شود و مصرف آن بعد از غذا جذب آن را افزایش می دهد . این دارو به طور برگشت پذیر تا ۹۸ درصد به پروتئین های پلاسما ( بیشتر آلبومین و لیپوپروتئین ها) متصل می شود . تیکلوپیدین به طور گسترده ای در کبد متابولیزه می شود و بیش از ۲۰ متابولیت آن در پلاسما و ادرار شناسایی شده اند اما معلوم نیست که هیچ یک از آن ها فعالیت فرماکولوژیکی داشته باشند . به دنبال تجویز یک دوز خوراکی ۶۰۰درصد دارو از طریق دارو و ۲۳ درصد آن از طریق مدفوع دفع می شود.

موارد مصرف

تیکلوپیدین جهت کاهش خطر حمله ترومبوآمبولیک دربیمارانی که سابقه بروز ضایعه ترومبوتیک یا ریسک خطر بالای آن را دارند مصرف میشود، پیشگیری از سکته قلبی یا مغزی.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:
حالت تهوع، اسهال، معده درد، اسهال شدید، مداوم یا خونی ، استفراغ خونی، مدفوع سیاه، خون در ادرار ، خونریزی از لثه یا بینی، ضعف و خستگی غیرمعمول ، کبودی، خونریزی ، تغییرات روحی و روانی ، از دست دادن اشتها، حالت تهوع مداوم و استفراغ ، درد شدید معده ، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر میزان ادرار)، علائم عفونت (تب و لرز)
در این صورت سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
واکنش‌ های آلرژیک مانند کهیر، پوسته پوسته شدن پوست، تنگی نفس؛ در این صورت سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی تیکلوپیدین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار دارویی

بعضی دارو‌ ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی تیکلوپیدین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
اگر هرگونه مشکل کبدی و کلیوی دارید.
اگر بیماری دارید که ممکن است خطر خونریزی در شما را افزایش دهد و یا اینکه اگر در حال خونریزی هستید.
در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
اگر پلاکت خون شما پایین است.
اگر مشکل خونی یا سیستم ایمنی دارید.
در صورتی که مشکل لخته شدن خون و یا خونریزی فعال دارید.
اگر طی ۶ هفته گذشته هر نوع جراحی یا آسیب و یا اورژانس پزشکی دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این دارو ها شامل تمامی دارو های در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر دارو های گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
برخی از دارو هایی که ممکن است با تیکلوپیدین تداخل کنند، عبارتند از:میفپریستون، سایر داروهای ضد پلاکت (مانند کلوپیدوگل) ، سایمتیدین ، آنتی اسید ها، دارو های رقیق کننده خون (مانند وارفارین، هپارین و انوکساپارین)
برچسب روی تمام دارو های با نسخه و بدون نسخه‌ای که مصرف می‌کنید را بررسی کنید، زیرا این محصولات دارویی ممکن است حاوی دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) یا سالیسیلات‌ ها باشند، از جمله دارو های ضد درد / تب ( مانند استامینوفن) که مشابه تیکلوپیدین هستند و ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.

اشکال دارویی

F.C Tab : 250 mg