توبرامایسین - Tobramycin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد باکتری

پیشینه دارو

توبرامایسین – Tobramycin یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزیدی است که مانند سایر دارو های این گروه با عبور فعال ازغشای باکتری مانع بیوسنتز پروتیئن توسط ریبوزوم ها می شود.

موارد مصرف

توبرامایسین برای درمان عفونت‌ های باکتریایی متعدد استفاده می‌شود. داروی توبرامایسین متعلق به آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید است و با متوقف کردن رشد باکتری‌ ها کار می‌کند.
اگر به کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیگر اشکال دارویی توبرامایسین مانند کپسول توبرامایسین ، توبرامایسین استنشاقی، قطره چشم توبرامایسین و پماد توبرامایسین علاقه دارید، می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود.
حالت تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، درد و قرمزی در محل تزریق، معده درد، بی حسی و سوزش، لرز،ضعف، تشنج
اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
بثورات پوستی آلرژیک، تنگی نفس
ممکن است این دارو موجب آلرژی در شما شود، اگر چنین عوارضی داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از آمپول توبرامایسین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار دارویی

-فاصله بین دفعات مصرف دارو در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه باید افزایش داده شود.
-مصرف این دارو در بیماران سالخورده یا مبتلا به پارکینسون و نوزادان باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
-از مصرف طولانی مدت این دارو باید خوداری کرد.
-از آنجا که احتمال تشکیل کمپلکس بین توبرامایسین وسایر دارو ها وجود دارد، مخلوط کردن این دارو با سایر دارو ها در یک محلول توصیه نمی شود.
-تزریق زیر جلدی توبرامایسین به دلیل دردناک بودن، توصیه نمی شود.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
سایر دارو هایی که ممکن است باعث آسیب شنوایی یا آسیب کلیوی شوند، ممکن است خطر ضعف شنوایی یا مشکلات کلیوی را در صورت مصرف توبرامایسین افزایش دهند. برخی از این دارو ها عبارتند از:
آمیکاسین، آمفوتریسین B، سیدوفوویر، سیس پلاتین، پلی میکسین B، سفالوسپورین‌ها مانند سفالوریدین، دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن.
اگرچه اکثر آنتی بیوتیک‌ ها بر پیشگیری از بارداری هورمونی مانند قرص‌ ها، پچ‌ ها و … تاثیر نمی‌گذارند، چندین آنتی بیوتیک (مانند ریفامپین، ریفابوتین) می‌تواند اثربخشی آن‌ ها را کاهش دهد و این می‌تواند موجب حاملگی شود. اگر از روش هورمونی از بارداری پیشگیری می‌کنید، برای اطلاعات بیشتر از پزشک یا داروساز خود سوال کنید.

اشکال دارویی

Inj : 10 , 40 mg/ml , 2 ml Inj : 50 mg/ml,1.5 ml