تراستوزوماب - Trastuzumab - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

آنتی نئوپلاستیک

پیشینه دارو

تراستوزوماب – Trastuzumab به ناحیه خارج سلولی پروتئین گیرنده شماره ۲ فاکتور رشد اپیدرمال (HER2) متصل شده و سمیت سلولی وابسته به آنتی بادی را بر علیه سلول هایی که باعث تولید بیش از حد پروتئین فوق می شوند را میانجیگری می کند.

موارد مصرف

داروی تراستوزوماب یک پروتئین (آنتی بادی مونوکلونال) ساخته انسان است که برای درمان سرطان سینه و معده استفاده می‌شود. تراستوزوماب یک داروی شیمی درمانی است که برای کاهش یا توقف رشد سلول‌ های سرطانی استفاده می‌شود. داروی تراستوزوماب به سلول‌ های سرطانی HER2 متصل می‌شود و آن‌ها را تخریب کرده و از این طریق از رشد تومور جلوگیری می‌نماید.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض در صورت مصرف بیش‌تر از مقدار این دارو بروز می‌کنند، در‌ صورت بروز هریک از این عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:
اسهال، قرمزی و التهاب در محل تزریق، درد عضلانی، درد مفصلی، کمر درد، دل درد، درد معده، کم خوابی، حالت تهوع، استفراغ، زخم دهان، از دست دادن اشتها، گیجی شدید، ضعف، مشکل تکلم، سردرد، لرز، خستگی، راش پوستی، کاهش بینایی، سرگیجه شدید: اگر چنین عوارض جدی داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی تراستوزوماب می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار دارویی

بعضی دارو‌ ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی تراستوزوماب ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه‌دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
در صورتی که مشکلات قلبی (به عنوان مثال بیماری قلبی، نارسایی قلبی، ضربان قلب نامنظم) دارید.
اگر مشکلات ریوی دارید.
در صورتی که فشار خون بالا دارید.
اگر مشکلات ریوی دارید.
در صورتی که سابقه قبلی در درمان سرطان (پرتو درمانی قفسه سینه) دارید.
اگر در حال حاضر عفونتی دارید.
اگز علائم عود مجدد عفونت دارید.
در صورتی که سابقه واکنش آلرژیک به درمان با آنتی بادی مونوکلونال دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این دارو ها شامل تمامی دارو های در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر دارو های گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
اگر می‌خواهید بعد از قطع درمان با داروی ترستوزوماب از یک آنتراسیکلین (مانند دوکسوروبیسین) استفاده کنید، در صورت امکان حداقل ۷ ماه صبر کنید.

اشکال دارویی

Inj : Lyophilized Sterile Powder Containing 440mg per vial