ترازودون - Trazodone - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد افسردگی

پیشینه دارو

ضد افسردگی ترازودون – Trazodone به طور کامل شناخته نشده است. ترازودون – Trazodone جزو MAOI ها نیست و CNS را نیز تحریک نمی کند. در حیوانات ترازودون از بازجذب سروتونین به وسیله سیناپتوزوم های مغزی جلوگیری کرده و تغییرات رفتاری ایجا شده به وسیله پیش ساز سروتونین یعنی ۵-هیدروکسی تریپتوفان را تقویت می کند.
تصور می شود که ترازودون در انسان اثر ضعیف مهار کنندگی بازجذب سروتونین، داشته و آنتاگونیست گیرنده های ۵-HT باشد. بعد از تجویز خوراکی به خوبی جذب می شود. حداکثر غلظت پلاسمایی هنگامی که با معده خالی خورده شود، بعد از ۱ ساعت و اگر به همراه غذا خورده شود، بعد از ۲ ساعت به دست می آید. به مقدار زیاد در کبد متابولیزه می شود و به فرم متابولیت های آزاو و کنژوگه که بیشتر در ادرار و به مقدار کمی از راه مدفوع دفع می شود. به مقدار کمی در شیر مادر ترشح می شود. دارای حذف دوفازه با نیمه عمر ۶-۳ ساعت و ۹-۵ ساعت است. کلیرانس ترازودون در بیماران مذکور و مسن ممکن است کاهش یابد.

موارد مصرف

ترازودون در درمان افسردگی مصرف دارد. چون ضد اضطراب و خواب‌آور است لذا در مواردی که افسردگی همراه با اضطراب، بی خوابی یا هر دو باشد سودمندتر است. ترازودون، با نام‌ های تجاری بسیاری فروخته می‌شود.این دارو برای درمان اختلال افسردگی عمده، اختلالات اضطرابی و همراه با دارو های دیگر برای وابستگی به الکل استفاده می‌شود که موارد استفاده پزشکی زیر را دارد:
-افسردگی تک قطبی، با یا بدون اضطراب. اولین استفاده از ترازودون، درمان افسردگی اساسی است. داده‌ های حاصل از آزمایشات باز و دو کور نشان می‌دهد که اثر ضد افسردگی ترازودون با آمی تریپتیلین، دوکسپین و میانسرین قابل مقایسه است. همچنین، ترازودون خواص ضد اضطراب، سمیت قلبی کم و عوارض جانبی نسبتاً خفیف را نشان داد. ترازودون اغلب برای بیماران سالمندان مبتلا به افسردگی که دارای اضطراب شدید و بی خوابی هستند، مفید است.
-اختلال اضطراب
-بی خوابی. بسیاری از پزشکان از ترازودون با دوز کم به عنوان جایگزینی برای بنزودیازپین‌ ها برای درمان بی خوابی استفاده می‌کنند. دو بررسی اخیر نشان داد که ترازودون دومین عامل تجویز شده برای بی خوابی است، اما از آنجا که بیشتر مطالعات محدود به افراد مبتلا به افسردگی است، تعداد کمی از مطالعات در واقع از مصرف ترازودون در بی خوابی اولیه حمایت می‌کنند.
برای درمان بی خوابی ناشی از سم زدایی مواد افیونی می‌توان از این دارو استفاده کرد.

عوارض دارو

اگر علائم حساسیت به دارو را دارید با مرکز اورژانس تماس بگیرید: کهیر، تنگی نفس، تورم صورت، لب، زبان، گلو .
اگر نعوظ آلت تناسلی دارید که دردناک است یا طولانی که ۶ ساعت یا بیشتر طول کشیده است، مصرف ترازودون را متوقف کنید و به فورا با پزشک خود تماس بگیرید. این نکته یک فوریت پزشکی است و می تواند به وضعیتی جدی منجر شود که باید با جراحی اصلاح شود.
هر علائم جدید یا بدتر شده را به پزشک خود اطلاع دهید: تغییرات در مود و رفتار، اضطراب، حمله پنیک، مشکلات خواب، تحریک پذیری، بی قراری، رفتار خصمانه، پرخاشگری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی، افکاری در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خود.
اگر علائم زیر را داشتید مصرف دارو را متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید:
افزایش ضربان قلب و تپش قلب، تنگی نفس، سرگیجه ناگهانی، فشار و درد قفسه سینه، احساس سفتی در گردن و فک، تعریق، دردی که به بازو و شانه منتشر می شود، افکار و رفتار غیرعادی، تاری دید، درد و تورم چشم، دیدن هاله اطراف نور، سطح پایین سدیم در بدن: سردرد، احساس جرخش، لکنت زبان، ضعف شدید، استفراغ، احساس بی ثباتی، سفتی عضلات، تب بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، لرزیدن، احساس از هوش رفتن
اگر علائم سندروم سروتونین دارید با اورژانس تماس بگیرد:
بی قراری، توهم، تب، تعریق، لرز، افزایش ضربان قلب، سفتی عضله، کاهش هماهنگی، تهوع و استفراغ و اسهال.
عوارض جانبی رایج این دارو عبارتند از:
خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، تورم، افزایش یا کاهش وزن، تغییرات بینایی، اسهال، یبوست، خشکی دهان، حس چشایی تغییر یافته

هشدار دارویی

-در موارد زیر این دارو با احتیاط مصرف شود:‌
بیماری‌ قلبی ، نارسایی کبدی، عیب‌کار کلیه
-مصرف این دارو باید حداقل دو هفته پس از قطع مصرف دارو های ضد افسردگی مهار کننده آنزیم مونوآمینواکسیداز شروع شود. با این وجود حداقل یک هفته پس از قطع مصرف این دارو ،‌می‌توان مصرف سایر دارو های ضد افسردگی را آغاز نمود.
-دوره‌ درمان با این دارو باید کامل شود.
-در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو،‌اگر تا زمان مصرف نوبت بعدی کمتر از ۴ ساعت باقی‌ مانده باشد از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری گردد.
-قبل از قطع مصرف دارو، باید به پزشک مراجعه شود. مصرف این دارو باید به تدریج قطع شود.
-در صورت نیاز به هرگونه عمل جراحی یا درمان اضطراری پزشک باید از مصرف این دارو مطلع گردد.
-از مصرف همزمان فرآورده‌ های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNSبا این دارو باید خودداری شود.
-به دلیل بروز احتمالی سرگیجه، هنگام رانندگی یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند باید احتیاط نمود.
-به دلیل بروز احتمالی سرگیجه ، هنگام برخاستن ناگهانی از حالت خوابیده یا نشسته، باید احتیاط نمود.

تداخلات دارویی

مصرف ترازودون همراه با دارو هایی که باعث خواب آلودگی میتواند این اثر را تشدید کند. قبل از مصرف دارو های خواب آور، ضد درد های حاوی مخدر، شل کننده عضلات یا دارویی برای اضطراب، افسردگی یا تشنج، به پزشک خود اطلاع دهید.
بسیاری از دارو ها می توانند با ترازودون تداخل ایجاد کنند. درمورد تمام دارو های مصرفی با پزشک مشورت کنید به ویژه:
-برای پوکی استخوان هر کلسیمی نخور
-ضد افسردگی های دیگر
-آناگریلید
-دروپریدول
-متادون
-اندانسترون
-داروهای ضد سرطان: آرسنیک تری اکسید، وانده تینیب
-داروهای ضد مالاریا: کلروکین، هالوفانترین،
-آنتی بیوتیک ها: آزیترومایسین، کلاریترومایسین، اریترومایسین، لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین، پنتامیدین
-داروهای مرتبط با ریتم ضربان قلب: آمیودارون، دیسوپیرامید، دوفتیلید و…
-داروهایی که برای درمان اختلالات روانی بکار میروند: کلرپرومازین، هالوپریدول، تیوریدازین
سایر داروها نیز می توانند با ترازودون تداخل ایجاد کنند این موارد می تواند شامل داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک، ویتامین ها و داروهای گیاهی باشد. پزشک را از تمام داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید.

اشکال دارویی

Scored F.C Tab : 50 mg