بوپروپیون - Bupropion - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد افسردگی

پیشینه دارو

-مکانیسم اثر بوپروپیون – Bupropion هنوز دقیقا مشخص نیست. بازدارنده ی بازجذب نوراپی نفرین و دوپامین؛ ممکن است از طریق مسیرهای dopaminergic یا noradrenergic عمل کند.

موارد مصرف

بوپروپیون – Bupropion در مقایسه با ضد افسردگی های سه حلقه ای بلوکرنورونی ضعیفی برای باز جذب سروتونین و نورآدرنالین است، در عین حال باز جذب دوپامین را نیز مهار می کند. اثر ضد افسردگی آن ممکن است تا ۴ هفته بعد از شروع درمان مشهود نباشد. این دارو در کمک به ترک سیگار نیز کاربرد دارد.
فرم خوراکی آن به صورت هیدروکلراید است. برای به حداقل رساندن عوارضی چون بی قراری، اضطراب و بیخوابی که در مراحل شروع درمان دیده می شود و نیز برای کاهش خطر تشنج بایستی افزایش دوز تجویزی باشد. مجموع دوز روزانه بایستی به صورت منقسم در مقدار های برابر تجویز شود و از میزان حداکثر دوز تعیین شده در هر وعده و نیز میزان دوز بتنهایی نباید فراتر رفت. بیخوابی در شروع درمان را می توان با حذف دوز شبانه دارو، کاهش داد. در بیماران دچار اختلال کبدی و کلیوی نیز بایستی دوز را کاهش داد.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی بوپروپیون با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض شایع این دارو عبارتند از:

سردرد
سرگیجه
گیجی
اضطراب یا عصبی بودن
تحریک پذیری
مشکلات خواب (بی خوابی)
ضربان قلب تند
تاری دید
زنگ زدن گوش
گلو درد
گرفتگی بینی
خشکی دهان
تعریق
لرزش
درد مفاصل یا عضلات
راش
کاهش وزن
کاهش اشتها
درد معده
تهوع
استفراغ
یبوست
افزایش ادرار

هشدار دارویی

بوپروپیون باعث القاء تشنج شده لذا در بیماران صرعی منع مصرف دارد. هم چنین در بیماران دچار بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی که نسبت به این عارضه مستعدترند و نیز در کسانیکه در حال ترک الکل یا بنزودیازپین هستند نیز منع مصرف دارد. لذا بایستی با نهایت احتیاط در بیماران دارای سابقه تشنج و سایر عوامل مستعد کننده مثل سیروز شدید کبدی یا تومور های سیتم عصبی مرکزی، به کار رود.
استفاده از آن در بیماران با سایر عوامل خطر ساز تشنج (مثل سوء مصرف الکل، تاریخچه ضربه سر، یا تب و دارو های پایین آورنده آستانه تشنج) فقط بایستی زمانی صورت گیرد که شواهد بالینی قوی به نفع استفاده از آن وجود دارد. در بیماران دو قطبی و سایکوتیک به دلیل القاء مانیا بایستی با احتیاط باشد در چنین بیمارانی استفاده از این دارو جهت ترک سیگار ممکن است ممنوع باشد. در بیماران با تاریخچه MI اخیر و بیماری های قلبی و اختلال کبدی و کلیوی بایستی با احتیاط مصرف شود.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر دارو ها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن ها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام دارو هایی که مصرف می‌کنید اعم از دارو های تجویزی و غیرت جویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.

از جمله داروهایی که با داروی بوپروپیون – Bupropion تداخل دارند، عبارتند از:

دارو های ضد افسردگی
دارو های آنتی سایکوتیک
آنتی هیستامین‌ های خواب آور
کورتیکو استروئید ها
بتابلاکر ها
دارو های آنتی آریتمی IC
دارو های ضد مالاریا
پچ‌ های پوستی نیکوتین
آمانتادین
لوودوپا
کاربامازپین
فنی توئین
فنوباربیتال
تئوفیلین
سایمتیدین

اشکال دارویی

Tab : 75 ,100mg