بوسپیرون - Buspirone - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

خواب آور های آرام بخش و ضد جنون ها

پیشینه دارو

بوسپیرون – Buspirone یک ترکیب آزا اسیپرو دکاندیون است . دارای تمایل بالا برای اتصال به گیرنده های ۵HT1A و ۵HT2 سروتونین و تمایل متوسط برای گیرنده های D2 دوپامین می باشد . اما تمایلی برای اتصال به گیرنده های بنزو دیازپینی GABA ندارد بنابراین اثرات ضد تشنج ، شل کننده عضلات و خواب آور نیز ندارد .
برخی مطالعات نیز نشان می دهد که ممکن است بوسپیرون – Buspirone دارای اثرات غیر مستقیم روی سایر سیستم های میانجی گرهای عصبی باشد.

موارد مصرف

بوسپیرون – Buspirone یک داروی ضد اضطراب است که بر روی میانجی گر های شیمیایی موجود در مغز که ممکن است در افراد دارای اضطراب تعادل آن به هم ریخته باشد ، تأثیر می گذارد.
این دارو برای درمان علایم اضطراب مانند ترس ، تنش ، سفتی عضلانی ، تحریک پذیری ، گیجه ، تپش قلب و سایر علایم فیزیکی استفاده می شود.
بوسپیرون – Buspirone یک داروی ضد شیزوفرنی و یا ضد تشنج محسوب نمی شود و نباید در مواردی غیر از بیماری روحی که پزشک تجویز نموده است مصرف شود .

عوارض دارو

در صورتی که داروی خود را طبق دستور پزشک مصرف می­کنید خیلی نگران عوارض جانبی آن نباشید. مهمولاً بوسپیرون – Buspirone بر خلاف سایر دارو های ضد اضطرابی به خوبی تحمل شده و خواب آلودگی یا وابستگی فیزیکی ایجاد نمی­کند. با این وجود اگر دچار سر درد، سرگیجه، خستگی، بی­قراری و یا کرختی شدید و این علائم پایدار بود حتما با پزشک مشورت کنید.
معمولاً واکنش آلرژیک جدی در مورد بوسپیرون مشاهده نشده اما در صورت بروز علائم شدید آلرژی مانند خارش پوست، تورم زبان و گلو و تنگی نفس سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

هشدار دارویی

-در مواقعی که احساس اضطراب دارید، خودسرانه و بدون دستور پزشک دارو را مصرف نکنید .
-این دارو در پیشگیری از عوارض ناشی از قطع دارو های ضد اضطراب مثل بنزودپازپین ها به کار نمی رود .
-ممکن است موجب اختلالات شناختی – حرکتی شود .
-سندروم پای بیقرار با درمان دارویی توسط بوسپیرون مرتبط است .
-استفاده از دارو در موارد نارسایی کبدی و کلیوی توصیه نمی شود .
-استفاده همزمان بوسپیرون با مهار کننده های مونو آمینو اکسیداز ممکن است موجب واکنش افزایش فشار خون شود ( مصرف همزمان توصیه نمی شود ) ، مونوآمینو اکسیداز ها شامل ایزو کربوکسازید ، لینزولاید ، متیلن بلو تزریقی ، فنلزین ، راساژیلین ، سلژیلین و ترانیل سیپرومین می باشند.
-این دارو می تواند باعث نتایج مثبت کاذب با تست های خاص دارویی شود که ممکن است نیاز به قطع مصرف دارو حداقل ۴۸ ساعت قبل از انجام تست باشد . قبل از صحبت با هر پزشکی او را از مصرف بوسپیرون آگاه نمایید .

تداخلات دارویی

بوسپیرون با دارو های مختلف در سطوح متفاوتی تداخل دارد. به طور کلی سه دسته تداخل شدید، تداخل جدی و تداخل متوسط برای آن در نظر گرفته شده است. در هر مورد حتما باید قبل از مصرف بوسپیرون همراه با دارو هایی که در زیر اشاره می­شود با پزشک مشورت کرد.

تداخل شدید: فوسیدیک اسید، دارو های ضد افسردگی مهار کننده مونوآمینواکسیداز (MAO)، لینزولید و کانیواپتان. معمولاً از مصرف دارو های نامبرده در این گروه همراه با بوسپیرون پرهیز می­شود. در صورت مصرف این دارو ها، ممکن است پزشک داروی ضد اضطراب دیگری برایتان تجویز کند.
تداخل جدی: دارو های انتقال دوپامین و لوفلوپان.
تداخل متوسط: ریفامپین، دارو های ضد افسردگی نفازودون، دیازپام و تمازپام، بنزودیازپین­ ها مانند کتوکونازول و کلاریترومایسین.
علاوه بر داروها مصرف مواد الکلی، مسکن­ ها و حشیش می­تواند منجر به تداخلات دارویی با بوسپیرون شود. برخی مواد غذایی نیز ممکن است غلظت بوسپیرون را کاهش یا افزایش دهند. برای مثال، آب گریپ فروت باعث افزایش غلظت بوسپیرون می­گردد. توصیه می­شود به منظور جلوگیری از تداخلات غذایی با بوسپیرون همواره یک برنامه مشخص برای مصرف دارو داشته باشید (یا همیشه قبل از غذا صرف شود یا همیشه همراه غذا).

اشکال دارویی

Tab : 5mg