ایزوسورباید دی نیترات - Isosorbide Dinitrate - لیست دارو ها بانک پزشکان
  • داروها
  • ایزوسورباید دی نیترات – Isosorbide Dinitrate

نام دارو: ایزوسورباید دی نیترات – Isosorbide Dinitrate

گروه دارویی

دارو های قلبی عروقی

پیشینه دارو

ایزوسورباید دی نیترات – Isosorbide Dinitrate در درمان، پیش گیری و مهار حملات آنژِن صدری به کار می رود. با دو مکانیسم اولی با افزایش عرضه اکسیژن به میوکارد با گشاد کردن مستقیم عروق کرونری و دومی با کاهش نیاز میوکارد به اکسیژن با کاهش کار قلب عمل می کند

موارد مصرف

قرص ایزوسورباید دی نیترات – Isosorbide Dinitrate در گروه دارویی نیترات‌ ها قرار دارد و برای پیشگیری از توسعه درد قفسه سینه (آنژین) استفاده می‌شود. گاهی اوقات این دارو همراه با سایر دارو ها برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی تجویز می‌شود.
این دارو با دو روش کار می‌کند، اولاً موجب گشادی رگ‌های خونی بدن شده و در نتیجه فشار روی قلب را کاهش می‌دهد و پمپاژ کردن خون به اطراف بدن را آسان می‌کند. همچنین گشادی رگ‌ های خونی، جریان خون به عضله قلب را افزایش می‌دهد.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

-سردرد ، احساس سرگیجه و یا خستگی ،ضربان قلب سریع؛ قرمزی و گرگرفتگی
در صورتی که هر نوع علائم خاصی در خود مشاهده کردید که احتمال می‌دهید در ارتباط با مصرف ایزوسورباید دی نیترات باشد به پزشک اطلاع دهید.

هشدار دارویی

-این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود: کم‌خونی شدید، خونریزی مغزی، ضربه اخیر به سر، گلوکوم، عیب شدید کار کلیه، پرکاری تیروئید، سابقه انفارکتوس اخیر قلبی.
-با مصرف طولانی مدت نیترات‌ ها، ممکن است نسبت به اثر آن ها تحمل ایجاد شود و در نتیجه، نیاز بیمار به دارو افزایش یابد. برای اطمینان از حفظ اثر مطلوب، پیگیری دقیق وضعیت بیمار توصیه می‌شود.
-در صورت لزوم قطع مصرف دارو، به دنبال مصرف مقادیر زیاد یا طولانی مدت، به منظور جلوگیری از بروز حمله واجهشی آنژین ناشی از قطع مصرف دارو، مقدار مصرف باید به تدریج کاهش داده شود.
-در صورت بروز تاری دید یا خشکی دهان یا تشدید آن، مصرف دارو باید قطع شود.
-قرص معمولی و پیوسته رهش ایزوسورباید همراه با یک لیوان آب و با معده خالی مصرف شود.
-به هنگام مصرف قرص زیرزبانی، تا زمانی که قرص حل نشده باشد، از خوردن یا نوشیدن بایدخودداری شود.
-از جویدن و خرد کردن قرص زیرزبانی و پیوسته رهش باید خودداری کرد.
-با بروز اولین علائم حمله آنژین، باید نشست و از قرص زیرزبانی استفاده نمود و در صورت بروز سرگیجه یااز حال رفتن، باید احتیاط نمود. اثر قرص زیرزبانی معمولاً طی ۵ دقیقه ظاهر می‌شود.
-قرص‌ های معمولی و پیوسته رهش ایزوسورباید از حمله آنژین صدری جلوگیری می‌نمایند، ولی سبب رفع درد ناشی از حمله نمی‌شود.

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی (ازجمله دارو های با نسخه / بدون نسخه و دارو های گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از دارو هایی که ممکن است با داروی ایزوسورباید دی نیترات تداخل کنند عبارت‌اند از: دارو های درمان اختلال نعوظ و فشارخون ریوی (مانند سیلدنافیل، تادالافیل)، ریوسیگوات (riociguat).

برچسب روی تمام دارو های با نسخه و بدون نسخه‌ای که مصرف می‌کنید را بررسی کنید، زیرا بسیاری از دارو ها (دارو های سرفه و سرماخوردگی ،مکمل‌ ها غذایی و دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن) حاوی مواد تشکیل‌ دهنده‌ای هستند که ممکن است نارسایی قلبی شما را بدتر کند و یا ضربان قلبتان بالا برود. در مورد مصرف این دارو ها با پزشک خود مشورت کنید.

ایزوسورباید دی نیترات بسیار شبیه به ایزوسورباید مونونیترات است. دارو های حاوی ایزوسورباید را به همراه ایزوسورباید دی نیترات استفاده نکنید.

ایزوسورباید دی نیترات ممکن است با تست‌ های آزمایشگاهی خاص (از جمله سطح کلسترول) تداخل کند و باعث نتایج اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش ، راجع به مصرف دارو از پرسنل آزمایشگاه سؤال کنید.

اشکال دارویی

SR Tab : 40 mg Sublingual Tab : 5 mg Tab :10 mg