آزیترومایسین - Azithromycin - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد باکتری

پیشینه دارو

به منظور تکثیر ، باکتری ها به فرآیند خاصی از سنتز پروتئین نیاز دارند که توسط پروتئین های ریبوزومی فعال می شود. آزیترومایسین – Azithromycin به rRNA 23s زیرواحد ریبوزومی ۵۰S باکتری متصل می شود. این فرایند، سنتز پروتئین باکتریایی را با مهار مرحله انتقال و جابجایی سنتز پروتئین و با مهار مونتاژ زیر واحد ریبوزومی ۵۰S متوقف می کند.
آزیترومایسین – Azithromycin در pH پایین بسیار پایدار است و باعث نیمه عمر سرمی بیشتر آن می شود و غلظت آن را در بافت ها نسبت به اریترومایسین افزایش می دهد.

موارد مصرف

آزیترومایسین – Azithromycin دارویی متعلق به دستۀ آنتی‌بیوتیک‌ های ماکرولید است که با ایجاد یکسری اختلالات در باکتری‌ ها مانع از بقا و رشد آن ها می‌شوند.
این دارو در درمان برخی از عفونت‌ های حاد باکتریایی مانند عفونت‌ های ریه، گوش، پوستی و در برخی موارد عفونت‌ های واژینال و تناسلی همچنین قطره چشمی آزیترومایسین جهت درمان التهاب ملتحمه چشم تجویز می‌شود. این دارو هم در بزرگسالان و هم در اطفال قابل استفاده است.
داروی آزیترومایسین در درمان سرماخوردگی، آنفولانزا یا عفونت های ویروسی استفاده نمی‌گردد.

عوارض دارو

همه دارو ها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یک سری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند.

-عوارض داروی آزیترومایسین عبارتند از:
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، ورتیگو، سردرد، ضعف، بیخوابی
قلبی، عروقی: تپش قلب، درد قفسه سینه
پوستی: بثورات جلدی، حساسیت به نور
دستگاه گوارش: تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، سوء هاضمه، نفخ، یرقان کلستاتیک، کولیت سپودومامبرانو
دستگاه ادراری تناسلی: کاندیدیاز، واژینیت، نفریت
دیگر عوارض: آنژیوادم

-عوارضی که با تطابق بدن با دارو از بین می‌روند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی ندارند، عبارتند از:
اسهال (متوسط)
تهوع
معده درد
گیجی و سردرد
اما چنانچه دچار عوارض دیگر شدید، سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید به ویژه اگر دچار اسهال آبکی شدید و گاهی همراه با خون، اشکال در تنفس، تب، درد مفاصل، بثورات جلدی، تورم صورت، دهان، گردن و دست و پا شدید.

هشدار دارویی

افرادی که این دارو را برای مدت طولانی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌ های جدی باکتریایی و عفونی قرار دارند که درمان آن ها بسیار سخت‌ تر است.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروی آزیترومایسین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام دارو هایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.

برخی از دارو های که با آزیترومایسین تداخل دارند، عبارتند از:

آنتی‌اسید های حاوی آلومینیوم و منیزیم
تئوفیلین
فنی توئین، باربیتورات ها، کاربامازپین
سیکلوسپورین
وارفارین

اشکال دارویی

Cap : 250, 500mg Susp : 100 , 200mg Tab : 250 , 500mg