چای سبز - Green Tea - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های گیاهی

پیشینه دارو

اصلی ترین ترکیبات موجود در چای سبز – Green Tea شامل پلی فنل ها، کافئین و اسید آمینه است. همچنین محتوی فلاونوئید است، که اثرات آشکار آنتی اکسیدان دارد. فلاونوئید های چای سبز اثر کاهش دهنده التهاب و خاصیت ضد باکتری دارند. و مانع از پوسیدگی دندان می شوند. مصرف این چای دارای خاصیت ادرار آور است که بعلت وجود کافئین موجود در آن است. چای سبز سرشار از پلی فنل ها از قبیل کاتشین(catechins)، تئوفلاوین( theaflavins) و تیروبیگین(thearubigins) است که مسئول خواص مفید چای سبز می باشد.

موارد مصرف

نام علمی گیاه: Camellia sinensis
اسم انگلیسی :Green tea
چای سبز – Green Tea دارای اثر تغذیه ای، دارویی و تحریک کنندگی بالا است. مهم ترین اثرات درمانی آن کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی و سرطان ها است. همچنین دارای اثرات ضد فشار خون، کاهش وزن بدن، فعالیت ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد دیابتی می باشد.
چای سبز دارای خواص درمانی دیگر از جمله آنتی موتاژنیک و ضد التهابی در بیماری هایی از قبیل استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید، حفاظت در برابر اشعه ی ماوراء بنفش، خواص آنتی فیبروتیک می باشد

عوارض دارو

چای سبز – Green Tea در بیماران کلیوی به دلیل خاصیت مدر ترکیب کافئین و تئوفیلین نباید استفاده شود. مصرف چای سبز در بیماران با زخم معده و دوازدهه نباید استفاده شود چون موجب تشدید زخم معده یا برگشت علائم در بیماران شود. همچنین در بیماران قلبی به دلیل ترکیبات آن موجب افزایش ضربان قلب شده و باعث تشدید آریتمی می شود.
استفاده از چای سبز در کودکان باعث آنمی می شود که به دلیل کاهش جذب آهن است. استفاده از چای سبز در دوران بارداری منع مصرف دارد و در شیردهی باید با مشورت پزشک استفاده شود.

هشدار دارویی

از مصرف همزمان چای سبز – Green Tea به همراه مهارکنندگان مونوآمین اکسیداز مانند ایزوکربوکساید، فنلزین و ترانیل سیپرومین خودداری شود. مصرف چای سبز به طور همزمان با کلرپرومازین تداخل ایجاد می کند. استفاده همزمان از چای سبز به دلیل ترکیبات کافئین، کاتشین ها و تئوفیلین با دارو های ضد بارداری خوراکی مانند سایمتیدین، فورافیلین، وراپامیل، دی سولفیرام، فلوکونازول، فنیل پروپانول آمین و برخی از آنتی بیوتیک ها از جمله سییپروفلوکساسین، نورفلوکساسین و انوکسوپارین تداخل دارد.
چای سبز – Green Tea اثر وارفارین را کاهش می دهد.

تداخلات دارویی

مصرف چای سبز – Green Tea همراه با دارو های ضد انعقاد تداخل می نماید. به دلیل وجود کافئین در چای سبز، مصرف بیش از اندازه آن سبب بی قراری،عصبانیت و بی خوابی می شود. مصرف آن در دوران بارداری باید مشورت پزشک باشد.همچنین مصرف چای سبز به همراه فرآورده های آهن نباید مصرف شود،چون سبب بی اثر شدن داروهای آهن می شود.

اشکال دارویی

متن اشکال دارویی