مروپنم - Meropenem - لیست دارو ها بانک پزشکان

گروه دارویی

دارو های ضد باکتری

پیشینه دارو

مروپنم – Meropenem عمل ضد میکروبی خود را با مهار سنتز دیواره سلولی انواع باکتری های گرم مثبت و گرم منفی از طریق اتصال به پروتئین های متصل شونده به پروتئین (PBPs) انجام می دهد. باکتری ها سرانجام به دلیل فعالیت مداوم آنزیم های اتولیتیک دیواره سلولی (اتولایسینها و هیدرولازهای مورئین) لیز می شوند.

موارد مصرف

مروپنم آنتی‌ بیوتیکی وسیع الطیف از دسته بتالاکتام‌ ها و گروه کارباپنم‌ ها است که پایداری قابل ملاحظه‌ ای در مقابل هیدرولیز توسط پنی سیلیناز و سفالوسپوریناز تولید شده توسط میکروارگانیسم‌ های گرم مثبت و گرم منفی دارد. مروپنم در درمان عفونت‌ های ناشی از استرپتوکوک ویریدنس، اشرشیاکلی، کلبسیلاپنومونی، پسودوموناس آئروژینوزا، باکتروئیدس فراژیلیس، هموفیلوس آنفلوانزا و نیسریا مننژیتیدیس شامل عفونت‌ های داخل شکم، مننژیت، عفونت‌های مجاری تنفسی، سپتی سمی، عفونت‌ های پوست و بافت‌ های نرم و عفونت‌ های مجاری ادراری مصرف می شود.

عوارض دارو

اگر علائم حساسیت به دارو را دارید با مرکز اورژانس تماس بگیرید:
کهیر، تنگی نفس، تورم صورت، لب، زبان، گلو، تورم لثه، ضعف شدید، کبودی غیر عادی و زردی پوست و چشم.
علائم واکنش پوستی شدید را به پزشک اطلاع دهید:
تب، گلودرد، تورم صورت و زبان، سوزش چشم، درد پوست به دنبال بثورات پوستی قرمز یا بنفش (مخصوصا در قسمت بالای بدن و صورت) که باعث تاول و یا پوسته پوسته شدن پوست می شود.
-در صورت داشتن علائم زیر فورا با پزشک خود تماس بگیرید:
درد شدید شکمی، اسهال خونی یا آبکی
تشنج
زخم یا لکه های سفید در دهان و گلو
بی حسی و مور مور شدن شدید
آنمی و کاهش گلبول های قرمز خون، پوست رنگ پریده، احساس سبک سری یا تنگی نفس، دست و پای سرد
-عوارض جانبی رایج این دارو عبارتند از:
سردرد
تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست
آنمی
بثورات پوستی

هشدار دارویی

-واکنش های ازدیاد حساسیت ( آنافیلاکتیک) جدی و کشنده پس از مصرف بتالاکتام ها از جمله مرو پنم ممکن است رخ بدهد.
-تشنج و دیگر عوارض سیستم عصبی مرکزی ممکن است در مصرف مروپنم رخ دهد.این عارضه در بیماران دارای اختلالات دستگاه عصبی مرکزی از جمله آسیب مغزی و سابقه تشنج) و یا دارای مننژیت باکتریایی یا نقص عملکرد کلیه احتمال بروز بیشتری دارد.
-مصرف همزمان کارباپنم ها از جمله مروپنم با والپروئیک اسید یا دی والپروئکس سدیم باعث کاهش غلظت والپروئیک اسید می شودکه ممکن است از رنج درمانی پایین تر شود و ریسک بروز تشنج بالا می رود.
-اسهال ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل (CDAD) عارضه شایع آنتی بیوتیک ها از جمله مروپنم می باشد.
-عفونت شدید: استفاده طولانی مدت از آن ممکن است منجر به عفونت قارچی یا باکتریایی شود.
-اختلال کلیوی: با احتیاط در بیماران مبتلا به نقص کلیه استفاده شود. تنظیم دوز مورد نیاز در بیماران با CrCl -50 میلی لیتر در دقیقه. ترومبوسیتوپنی در بیماران با اختلال کلیوی گزارش شده است.
-در بیماران دارای کلیرانس کراتینین ۵۰ mL/min یا کمتر ، تنظیم مقدار مصرف مروپنم ضروری است. ۲-در داروهای تزریقی مانند مروپنم قبل از تجویز از لحاظ تغییر رنگ و وجود ذرات خارجی تا حد ممکن بررسی صورت گیرد.

تداخلات دارویی

آسپرین، اپی نفرین، آمیکاسین، آموکسی سیلین، سولفامتوکسازول، تریمتوپریم، سیپرفلوکسازین، انوکساپارین، آلبوترول، ایپراتروپیوم، هپارین، فروزمای، لووفلوکسازین، اسموپرازول، والپرویک اسید، استامینوفن، ونکومایسین، اوندانسترون، لینزولید، پیپراسیلین، تازوباکتام، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D3،ویتامین K
این لیست تمام داروهایی که با این دارو تداخل دارند نیست و دارو های بدون نسخه و ویتامین ها و محصولات گیاهی نیز می توانند با این دارو تداخل داشته باشند.
این دارو و همه دارو ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید. هرگز داروی خود را به دیگران توصیه نکنید. دارو را فقط برای کاربرد نسخه شده مصرف کنید.

اشکال دارویی

Inj Powder : 1g , 500 mg