سرطان دهانه رحم یکی از بیماری هایی است که به سادگی می توان از آن پیشگیری کرده و در این میان تزریق واکسن های ویژه این بیماری می تواند عاملی قوی برای اجتناب از ابتلا به این بیماری باشد.
به گزارش بانک پزشکان به نقل از سیناپرس از thehealthsite، بسیاری از کشورها به طور عمومی و اجباری اقدام به اجرای برنامه ملی ایمن سازی زنان کرده و انواع مختلف واکسن های پیشگیری کننده از سطران دهانه رحم را به زنان تزریق می کنند. برای نمونه دو روز پیش کشور هندوستان اعلام کرد که واکسن سرواواک خود را برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم ساخته و طی چند ماه اینده برنامه تزریق آن را به همه زنان کشور، آغاز می کند.
تاکنون تنها دو واکسن برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم در سراسر جهان در دسترس بوده است و این واکسن هندی در پی تلاش ۱۰ ساله موسسه سرم سازی این کشور، سومین گزینه را در اختیار بانوان قرار می دهد.
این واکسن را می توان به افراد جوان بین ۹ تا ۲۶ سال تزریق کرد زیرا این بازه سنی دارای بیشترین تاثیر برای جلوگیری از ابتلای به سرطان دهانه رحم است.
ایران اگرچه برنامه واکسیناسیون اجباری برای بیماری فوق وجود ندارد اما پزشکان توصیه می کنند در صورت امکان این واکسن به افراد گروه سنی فوق الذکر تزریق شود.