کیفیت هوای تهران در ساعات ابتدایی امروز بر روی عدد ۱۳۱ یعنی در بازه ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت که آلودگی هوا در برخی مناطق تهران از این شاخص فراتر رفته و به عدد ۲۰۰ نزدیک شده است.
به گزارش بانک پزشکان، هم اکنون کیفیت هوای تهران در ۱۳ ایستگاه در وضعیت قرمز قرار دارد و شاهد بیشترین میزان آلودگی در پاسداران منطقه ۳ با شاخص ۱۸۲ هستیم.
همچنین در ساعت ۱۳ امروز دانشگاه علم و صنعت با شاخص ۱۷۳ ، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۶۹، پارک شکوفه منطقه ۱۴ با شاخص ۱۶۷، شهرداری مرکز منطقه ۱۲ با شاخص ۱۶۵، شهرداری منطقه ۲ با شاخص ۱۶۲،شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۱۶۰،شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۱۶۰، ستاد بحران منطقه ۷ با شاخص ۱۵۸، تربیت مدرس منطقه ۶ با شاخص ۱۵۸، پارک رازی منطقه ۱۱ با شاخص ۱۵۸،میدان امام خمینی منطقه ۱۲ با شاخص ۱۵۴ و اقدسیه منطقه یک با شاخص ۱۵۱ دارای بیشترین آلودگی در شهر تهران هستند.
با توجه اینکه تعداد روزهای دارای هوای آلوده در بهار و تابستان امسال نسبت به دو سال گذشته افزایش داشت کارشناسان پیش بینی هوای آلوده را برای پاییز داشتند.
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، پایتختنشینان از ابتدای سال تاکنون ۱۳۵ روز هوای قابل قبول، ۸۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۸ روز هوای ناسالم، ۲ روز هوای بسیار ناسالم، ۲ روز هوای خطرناک و تنها دو روز هوای پاک را تجربه کردند.
داریوش گلعلیزاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در نهمین نشست کمیته تخصصی محیط زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفته بود:« کاهش آلودگی هوا در اولویت هیچ کس نیست بنابراین نمیتوان انتظار هوای بهتری داشت حتی اگر سوخت و خودروها در کشور استاندارد شود اما باز هم وضعیت هوا بهطور کامل بهتر نمیشود چراکه ۹۴ درصد تولید انرژی کشور در موتورخانههای منازل، کارخانهها و … برپایه سوختهای فسیلی است.»
این بی توجهی به آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها در حالی است که هفته گذشته عباس شاهسونی رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، آمار هولناکی از مرگ بر اثر آلودگی هوا در کشور داد و در گفت و گویی اعلام کرد: «در مطالعه وزارت بهداشت در ۲۷ شهر با جمعیت تقریبا ۳۵ میلیون نفر مشخص شد در سال ۱۴۰۰ میزان مرگهای منتسب با ذرات معلق در کشور ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر بوده است که از این میان سهم تهران ۶۴۰۰ مرگ اعلام شد.»