رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت اعلام کرد : از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۳ مورد ابتلا به وبا از چهار استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و بوشهر شناسایی شده است.
به گزارش بانک پزشکان، مریم مسعودی فر درباره بیماری وبا به سیناپرس اظهار کرد: بیماری وبا یک عفونت اسهالی حاد است که توسط باکتری ویبرو کلرا ایجاد میشود. این بیماری اغلب به دنبال خوردن آب یا موادغذایی آلوده به این باکتری ایجاد شده و معمولا با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم مناسب جمعآوری فاضلاب ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه بیماری وبا در دنیا به عنوان یک تهدید قرار دارد، عنوان کرد: بیشترین موارد ابتلا مربوط به دو قاره آفریقا و آسیا است و درمان صحیح می تواند میزان کشندگی بیماری را حتی به کمتر از یک درصد کاهش دهد.
رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون، طغیان وبا را در کشورهای بنین، مالاوی، کامرون و برخی از ایالت های کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق گزارش کرده است.
مسعودی فر در ادامه به طغیان وبا در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در سال جاری به دنبال طغیان وبا در سلیمانیه، کردستان و کرکوک در کشور عراق، از ۲۷ خردادماه سال جاری مواردی از ابتلا به این بیماری گزارش شد که براساس بررسی های انجام شده مبتلایان افرادی بودند که سابقه سفر به مناطق آلوده در کشور عراق را داشته و پس از بازگشت از سفر علائم بیماری در آن ها بروز کرده بود و به دنبال آن موارد ابتلا به وبا را دراستان های کرمانشاه و آذربایجان غربی به وقوع پیوست.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۶۳ مورد ابتلا به وبا از چهار استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و بوشهر شناسایی شده است که ۹۵ درصد مواردابتلا مربوط به دو استان کردستان و کرمانشاه بوده است. به طوری که ۴۵ مورد مربوط به کردستان، ۱۵ مورد کرمانشاه، ۲ مورد در آذربایجان غربی و۱ مورد ابتلا در بوشهربوده است.
رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت ادامه داد: سن مبتلایان به وبا حداقل یک سال و خداکثر ۸۲ سال بوده است اما اغلب مبتلایان در سنین ۳۰ تا ۶۰ سال و بیش از ۷۵ درصد این افراد مردان را تشکیل داده اند.
به گفته مسعودی فر حدود ۶۰ درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان شده و سایر موارد نیاز به بستری داشته اند و موردی از فوت تاکنون گزارش نشده است.
وی افزود: ۴۵ درصد موارد ابتلا سابقه سفربه کشورعراق و سایر موارد نیز در شرح حال خود سابقه تماس با این مبتلایان را عنوان کرده اند.