زمستان برای شهرهای بزرگ و آلوده همراه با یک مشکل جدید و مضاعف است زیرا در روزهای سرد به دلیل وقوع پدیده گلخانه ای، آلاینده های جوی روی سطح باقی مانده و کیفیت هوا به شدت پائین می آید. در این میان متخصصین توصیه می کنند علائم هشدار دهنده را جدی بگیرید.
به گزارش بانک پزشکان به نقل از سیناپرس از thehealthsite، احتمالا طی سال های گذشته بارها با اصطلاح شاخص کیفیت هوا مواجه شده و شاهد تعطیلی شهرهای بزرگ به دلیل هوای آلوده بوده اید. از نظر تخصصی شاخص کیفیت هوا زمانی که بین ۰ تا ۵۰ باشد، خوب در نظر گرفته می شود و ۵۱شاخص ۵۱ تا ۱۰۰ رضایت بخش، ۱۰۱ تا ۲۰۰ متوسط، ۲۰۱-۳۰۰ بد ، ۳۰۱ تا ۴۰۰ بسیار بد، و ۴۰۱ تا ۵۰۰ نیز خطرناک محسوب می شود.
در گزارشی که توسط موسسه اثرات سلامت مستقر در ایالات متحده در ماه آگوست منتشر شد و متاسفانه تهران در جدول آلاینده های جوی همچون دی اکسید نیتروژن در رده سوم آلوده ترین شهرهای جهانی در دیده می شود.
گزارش کیفیت هوا و سلامت در شهرها بر اساس تجزیه و تحلیل کیفیت هوا (با تمرکز بر PM2.5 و دی اکسید نیتروژن) در بیش از ۷ هزار شهر در سراسر جهان بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ تهیه شده است.
در این میان متخصصان به ساکنین شهرهای آلوده توصیه می کنند علائمی همچون تنگی نفس، درد قفسه سینه و سوزش در چشم را جدی بگیرند.
با توجه به بدتر شدن کیفیت هوا، سازمان جهانی بهداشت به ویژه به افرادی که متعلق به گروه های آسیب پذیر هستند، هشدار داده است. به گفته این سازمان، زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۰ سال، افراد مبتلا به بیماری هایی مانند اختلالات تنفسی و قلبی در برابر آلاینده های هوا آسیب پذیرتر هستند.
آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در یک پست توییتری به مردم توصیه کرده است در صورت احساس تنگی نفس، حالت تهوع، درد قفسه سینه، انقباض قفسه سینه، سوزش چشم یا گلو با پزشک مشورت کنند.
متخصصین سازمان بهداشت جهانی نکاتی را برای کاهش خطرات قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا پیشنهاد کرده اند.
در این راستا توصیه می شود در شرایط قرار گرفتن در هوای آلوده، به این مواد توجه کنید:
• تا حد امکان در داخل خانه بمانید.
• از تردد در مناطق با ترافیک سنگین، گرد و غبار ساختمانی و غیره خودداری کنید.
• در داخل خانه ورزش کرده، از پیاده روی در پارک خودداری کنید.
• هنگام بیرون از منزل از ماسک N-95 استفاده کنید.