انار کالری و چربی کمی دارد اما در عین حال فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی را در خود جای داده است. این میوه همچنین حاوی مقداری پروتئین است.
به گزارش بانک پزشکان به نقل از عصر ایران، انار با پتانسیل حمایت از وضعیت سلامتی، سیستم ایمنی تا عملکرد مغز را حمایت می کند و ارزش افزودن به برنامه غذایی سالم را دارد. همین امر در خصوص روغن هسته انار نیز صدق می کند. این ترکیب چه به صورت موضعی و چه در قالب مکمل های دارویی فواید بسیاری برای بدن دارد. مکمل های حاوی روغن هسته انار از طریق داروخانه های سراسر کشور قابل تهیه هستند.
سرشار از مواد مغذی
به طور کلی انار کالری و چربی کمی دارد اما در عین حال فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی را در خود جای داده است. این میوه همچنین حاوی مقداری پروتئین است.
ارزش تغذیه ای دانه ها در یک انار متوسط (۲۸۲ گرم) به صورت زیر است:
– کالری: ۲۳۴
– پروتئین: ۴.۷ گرم
– چربی: ۳.۳ گرم
– کربوهیدرات: ۵۲ گرم
– قند: ۳۸.۶ گرم
– فیبر: ۱۱.۳ گرم
– کلسیم: ۲۸.۲ میلی گرم یا ۲ درصد از میانگین مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه (DV)
– آهن: ۰.۸۵ میلی گرم یا ۵ درصد از DV
– منیزیم: ۳۳.۸ میلی گرم یا ۸ درصد از DV
– فسفر: ۱۰۲ میلی گرم یا ۸ درصد DV
– پتاسیم: ۶۶۶ میلی گرم یا ۱۳ درصد از DV
– ویتامین ث: ۲۸.۸ میلی گرم یا ۳۲ درصد از DV
– فولات (ویتامین B9): 107 میکروگرم یا ۲۷ درصد از DV
در مقابل نصف فنجان (۸۷ گرم) دانه، ۷۲ کالری، ۱۶ گرم کربوهیدرات، ۳.۵ گرم فیبر، ۱ گرم چربی و ۱.۵ گرم پروتئین را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
غنی از آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد همیشه در بدن وجود دارند، اما تجمع بیش از حد آنها می تواند مضر باشد و به انواع بیماری های مزمن منجر شود.
خود انار و روغن به دست آمده از دانه های آن سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که از این آسیب محافظت می کند. عناصر فعال زیستی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا که در انار یافت می شوند، عبارت اند از پونیکالاجین ها، آنتوسیانین ها و تانن های قابل هیدرولیز.
دریافت آنتی اکسیدان ها از سبزیجات و میوه هایی مانند انار یک راه عالی به منظور حمایت از سلامت کلی بدن و کمک به پیشگیری از بیماری ها است.
جلوگیری از التهاب
التهاب کوتاه مدت پاسخ طبیعی بدن به عفونت و آسیب است. با این حال چنین التهابی در صورت عدم درمان می تواند مشکل ساز شود.
التهابی که جدی گرفته نشود به بسیاری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی- عروقی، دیابت نوع ۲، سرطان و آلزایمر منجر خواهد شد. مصرف مکمل های دارویی حاوی روغن هسته انار ممکن است به جلوگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری های مذکور کمک کند.
این عملکرد تا حد زیادی به ترکیباتی به نام پونیکالاجین نسبت داده می شود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در مطالعات لوله آزمایش و حیوانی هستند. در برخی از مطالعات انسانی نیز نشان داده شده که مصرف آب انار و مکمل ها می توانند نشانگرهای التهاب را در بدن کاهش دهند.
خواص ضد سرطانی
برخی از مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که ترکیبات موجود در میوه، آب و همچنین روغن دانه انار می توانند به کشتن سلولهای سرطانی یا کاهش سرعت گسترش آنها در بدن کمک کنند.
هم مطالعات آزمایشگاهی و هم مطالعات انسانی حاکی از آن هستند که انار ممکن است به مبارزه با التهاب و کند کردن رشد سلول های سرطانی کمک کند. در واقع این میوه اثرات ضد توموری در سرطان های ریه، سینه، پروستات، پوست و روده بزرگ از خود نشان داده است.
سایر تحقیقات حیوانی تایید می کنند که انار به کند کردن رشد تومور در مراحل اولیه سرطان کبد یاری می رساند. طبق یک مطالعه قدیمی تر در لوله آزمایش، روغن هسته انار ممکن است برای کند کردن رشد یا حتی مرگ سلول های سرطانی پروستات نیز مفید باشد.
کمک به سلامت قلب
شواهدی وجود دارند مبنی بر این که میوه های غنی از ترکیبات پلی فنلی مانند انار ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند.
مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که عصاره انار استرس اکسیداتیو و التهاب در شریان ها را کاهش داده، فشار خون را مرتفع و به مبارزه با تصلب شرایین کمک می کند؛ تجمع پلاک در شریان ها که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود.
در یک پژوهش معتبر به افراد مبتلا به بیماری قلبی روزانه ۲۲۰ میلی لیتر آب انار به مدت ۵ روز داده شد. این ترکیب به طور قابل توجهی دفعات و شدت درد قفسه سینه و همچنین نشانگرهای زیستی خاصی را در خون کاهش داد که تایید کننده اثر محافظتی بر سلامت قلب هستند.
از جمله دیگر مزایای ویژه دانه های انار، آب آن و به خصوص روغن هسته انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– حفاظت از سلامت دستگاه ادراری
– پروفایل ضد میکروبی
– بهبود استقامت ورزشی
– تقویت عملکرد مغز
– ارتقا سلامت دستگاه گوارش