بیماران بهبودیافته از کرونا همچنان از علائم طولانیمدت این بیماری مانند سردرد رنج میبرند؛ در حالی که برخی ممکن است سردرد خفیف را تجربه کنند، در بعضی دیگر سردرد شدید موجب مختل شدن برنامه روزانه آنان میشود.
به گزارش بانک پزشکان به نقل از ایسنا از هلث، متخصصان راههایی برای مدیریت علائم طولانیمدت معرفی کردند اما اگر این روشها مناسب نباشند و فرد بهبود نیابد، باید به پزشک مراجعه کند.
کووید طولانی اصطلاحی کلی برای شرایط پس از کووید است که با طیف گستردهای از علائم مشخص میشود و میتواند هفتهها یا حتی ماهها پس از عفونت ادامه یابد. یکی از علائمی که پس از ابتلای اولیه به ویروس کرونا گزارش شده، سردرد است.
سردرد ناشی از کووید از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.
جوی میترا، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان متدیست هیوستون ایالات متحده، در این خصوص گفت: سردرد مرتبط با کووید ۱۹ میتواند اشکال مختلفی از سردرد خفیف و ماندگار گرفته تا سردرد حاد و بدترین نوع آن یعنی سردرد در تمام طول عمر داشته باشد. مدتزمان ماندگاری سردرد از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است.
به گفته وی کووید ۱۹ ظاهرا این وضعیت را در کسانی که قبل از ابتلا به کووید مستعد سردرد بودند، بدتر میکند. آنان پس از رهایی از کووید سردردهای طولانیمدت را تجربه میکنند.
میترا توضیح داد: کسانی که از قبل میگرن داشته و یا از سطوح مختلف استرس در زندگی روزمره خود رنج میبرند، بدترین زیرمجموعه بازماندگان کووید با سردردهای طولانیمدت حتی ۶ ماه پس از منفی شدن آزمایش کووید محسوب میشوند.
زمانی که سردردهای طولانی کووید به طور قابل توجهی دردناک و مکرر میشود، بهتر است فورا از پزشک کمک گرفت. همچنین به کسانی که فشار خون بالا، اختلالات استرس، بیخوابی و مه مغزی دارند، توصیه میشود از متخصص کمک بخواهند.
میترا توصیه کرد مبتلایان در مورد دفعات، مدت و محل سردرد با پزشک خویش گفتوگو کنند تا ارزیابی مناسبی از مشکل آنان انجام شود. این نکات برای ارائه برنامه درمان یا اجرای مدیریت درد بسیار مهم است. در برخی موارد پزشکان ممکن است درمان مدیریت درد را نیز توصیه کنند.
استراتژیهای مدیریت کلی که میتواند به تسکین درد کمک کند، همانطور که میترا توصیه میکند این موضوع شامل رژیم غذایی سالم و خواب کافی، هیدراته ماندن بدن و اجتناب از استرس برای کمک به کاهش دفعات سردرد است.