معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خصوص پروتکل های بهداشتی ماه محرم و برپایی مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش بانک پزشکان به نقل از مهر،محسن فرهادی، با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به کرونا در کشور، گفت: در رابطه با دستورالعملهای بهداشتی ویژه ماه محرم، تقریباً به نقطه اشتراک نظر با سازمان تبلیغات اسلامی رسیده ایم.
وی با عنوان این مطلب که اصول کلی پروتکلها بر ایجاد محدودیت در برگزاری مراسمات عزاداری نیست، افزود: تأکید ما بر خودمراقبتی و کنترل دقیق توسط سازمان تبلیغات اسلامی است.
فرهادی با تاکید بر اینکه در انجام مراسمات عزاداری برای رنگ بندی شهرها تفاوت قائل نشده ایم، گفت: در شهرهای نارنجی و قرمز، بازرسیهای بهداشتی ما تشدید خواهد شد.
وی ادامه داد: توصیه نخست ما به متولیان برگزاری مراسمات عزاداری، این است که نسبت به کنترل افراد واکسن نزده و کسانی که علائم بیماری را دارند، دقت کنند. هر چند برای این ایام نمیتوان از طریق سامانه اقدام کرد، اما انتظار داریم که هموطنانی که علائم دارند، از شرکت در مراسم عزاداری خودداری کنند.
فرهادی افزود: با توجه به شرایط فصلی، توصیه شده حتی الامکان مراسم عزاداری در فضای باز و با رعایت ۲ متر فاصله برگزار شود.
وی گفت: در مناطقی که به دلیل گرمای هوا امکان حضور در فضای باز نیست، حتی الامکان برگزاری مراسم در ساعات روز و با رعایت گردش هوا و تهویه باشد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: نکته دیگر در برگزاری مراسمات، این است که در فضای بسته حتی الامکان زمان مراسم کوتاه شود.
وی افزود: همکاران ما در قالب تیمهای بازرسی، بر روند توزیع نذورات نظارت دارند. از همین رو، لازم است نسبت به ذبح دامهای مشکوک و خارج از شبکه دامپزشکی، خودداری شود.
فرهادی گفت: با توجه به بیماری تب کریمه کنگو، لازم است نسبت به رعایت نکات بهداشتی در ذبح دامها، جدی باشیم و از دامهایی که سلامت آنها کنترل نشده است، خودداری کنیم.
وی در ادامه به فصل گرما و شیوع بیماریهای گوارشی اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از بیماریهای فصل گرما، وبا است که از طریق آبهای آلوده منتقل میشود. لذا، در توزیع آب یخ برای عزاداران، از یخهای قالبی به صورت غیر مستقیم برای خنک کردن آشامیدنیها استفاده کنیم. زیرا، تقریباً تمامی یخهای قالبی صنعتی، قابل شرب نیستند و فقط برای خنک کردن غیر مستقیم باید استفاده شود.
فرهادی گفت: نکته دیگر، استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب است. متأسفانه برخی از فروشندگان ظروف یکبار مصرف، با توجه به افزایش مصرف این ظروف در ماه محرم، نسبت به عرضه ظروف یکبار مصرف غیر مجاز اقدام میکنند.
وی افزود: حتی الامکان از تجمع عزاداران در ایستگاههای صلواتی خودداری شود و نذورات نیز به شکل پک و بسته بندی توزیع شود. زیرا، دست به دست شدن نذورات ممی تواند عامل انتقال بیماری شود.
فرهادی با بیان این مطلب که دستورالعملهای بهداشتی ماه محرم امروز به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ میشود، گفت: همکاران ما از ابتدای ماه محرم و به ویژه در تاسوعا و عاشورا، نظارت جدی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهند داشت. اما، سازمان تبلیغات اسلامی، به عنوان متولی اصلی برگزاری مراسمات عزاداری، میبایست بر نحوه رعایت پروتکلها در برگزاری مراسمات عزاداری، اقدام کند.
وی در پایان تاکید کرد: کنترلها و نظارتهای بهداشتی ما در شهرهای قرمز و نارنجی، به شکل محلی و منطقهای، تشدید خواهد شد.