آیا میتوانم در دوران پریود قهوه بخورم؟ - بانک پزشکان - راهنمای پزشکی
آیا میتوانم در دوران پریود قهوه بخورم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اف ال او هلث، کافئین ماده ی مورد علاقه جهان است؛ هلند بزرگترین مصرف کننده قهوه در جهان است و پس از آن سایر کشورهای شمال اروپا قرار دارند.

طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، آمریکایی ها به طور متوسط روزانه دو تا چهار فنجان قهوه می نوشند. اما کافئین فقط در قهوه یافت نمی شود؛ در برخی از چای‌ها، نوشابه‌های گازدار، شکلات و داروها نیز کافئین وجود دارد.

بسیاری از محققان فواید و مضرات بالقوه کافئین برای سلامتی را بررسی کرده‌اند، اما چه تاثیری بر چرخه قاعدگی دارد؟ آیا نوشیدن قهوه در پریود بد است؟

آیا می توانید قبل و در طول پریود خود قهوه بنوشید؟

توصیه‌های رسمی کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) و انجمن متخصصان سلامت باروری می‌گویند برای تسکین علائم PMS و حساسیت پستان‌ها، از مصرف کافئین به‌کلی اجتناب کنید. اما افراد نسبت به کافئین حساسیت و واکنش های متفاوتی دارند و برخی از آنها آستانه تحمل بیشتری نسبت به سایرین دارند. این توصیه‌ها بر اساس مطالعات قبلی است که می‌توانست تحت تأثیر عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن و چاقی قرار داشته باشد.

در واقع، در یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، دانشمندان دریافتند که پس از در نظر گرفتن این عوامل، مصرف زیاد کافئین با حساسیت، تحریک پذیری و خستگی سینه ارتباطی ندارد.

اما این فقط PMS نیست که می تواند تحت تأثیر کافئین قرار گیرد. بر اساس مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ در مجله علوم پزشکی دانشگاه طیبه، نوشیدن قهوه در طول قاعدگی با دوره های طولانی تر، سنگین تر و سایر بی نظمی ها در طول این دوره مرتبط است. محققان معتقدند که این به دلیل تأثیر کافئین بر هورمون های تولید مثل است.

کافئین به گرفتگی عضلات کمک می کند یا آنها را بدتر می کند؟

اگر از خود می پرسید: «آیا قهوه به دردهای پریود کمک می کند ؟» جواب کوتاه، نه است.

کافئین هورمونی را مسدود می کند که می تواند رگ های خونی (که در رحم وجود دارند) را کوچکتر و جریان خون را کندتر کند. قهوه همچنین می تواند باعث التهاب و نفخ شود و به درد شکم اضافه کند. در نتیجه، نوشیدن قهوه می تواند گرفتگی عضلات را بدتر کند.

با این حال، تحقیقات در مورد قهوه و گرفتگی عضلات نسبتاً متفاوت است. چند مطالعه در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ نشان داد که نوشیدن قهوه با شدت بیشتر درد پریود مرتبط است و مصرف زیاد کافئین حتی ممکن است خطر ابتلا به گرفتگی‌های دردناک را دو برابر کند.

با این حال، مطالعات دیگر در سال های ۲۰۰۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۶ هیچ ارتباطی بین کافئین و گرفتگی عضلات پیدا نکردند.

آیا کافئین می تواند قبل یا در طول پریود باعث سرگیجه و حالت تهوع شما شود؟

اگر “تهوع بعد از نوشیدن قهوه” را تجربه کرده اید، می تواند نشانه ای از مصرف بیش از حد کافئین باشد. تعریق، بی قراری، حالت تهوع، اسهال و اضطراب همگی از علائم مصرف بیش از حد کافئین هستند. کافئین بیش از حد می تواند شما را گرفتار سرگیجه کند. سرگیجه می تواند به این معنی باشد که بدن شما خون کافی را به مغز پمپاژ نمی کند، زیرا کافئین ضربان قلب را تحریک می کند و فشار خون را افزایش می دهد.

آیا کافئین می تواند به رفع خستگی PMS کمک کند؟

احساس خستگی در زمان تخمک گذاری یا با نزدیک شدن به دوره قاعدگی رایج است، بنابراین طبیعی است که بخواهید برای مبارزه با خستگی PMS یک فنجان قهوه بنوشید. کافئین یک محرک است. ما را هوشیارتر می کند، اما برای برخی، می تواند علائم ناخوشایند PMS مانند اضطراب و تحریک پذیری را نیز افزایش دهد.

کافئین همچنین می تواند الگوهای خواب را به هم بزند و باعث شود ما احساس خستگی یا بدخلقی بیشتری کنیم.

چه مقدار قهوه قبل و در طول پریود خوب است؟

ژنتیک، سن، وزن، سلامت کبد و تحمل ما همگی در نحوه متابولیسم کافئین نقش دارند. به طور کلی، FDA بیان می کند که ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز برای اکثر بزرگسالان بی خطر است (حدود چهار فنجان قهوه).

وقتی نوبت به نوشیدن قهوه در دوران قاعدگی یا PMS می رسد، کارشناسان توصیه می کنند مصرف کافئین را محدود کنید، اما مقدار دقیقی که می توانید مصرف کنید به نحوه پردازش کافئین توسط بدن شما بستگی دارد.

جایگزین هایی برای قهوه در پریود

برخی از جایگزین های قهوه که ممکن است قبل و در طول دوره قاعدگی خود به آن تغییر دهید عبارتند از:

  • چای سیاه: کافئین کمتری در چای نسبت به یک فنجان قهوه معمولی وجود دارد.
  • چای سبز ماچا: حدود یک سوم مقدار کافئین یک فنجان قهوه را دارد.
  • کامبوجا: یک نوشیدنی گازدار ساخته شده از مخمر تخمیر شده با چای، مقداری کافئین دارد، اما هنوز کمتر از یک فنجان قهوه است.
  • کاسنی: از ریشه کاسنی می توان برای تهیه نوشیدنی با طعمی شبیه قهوه استفاده کرد، اما ملایم تر و بدون کافئین است. با این حال، ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند و همچنین شواهد کافی در مورد ایمن بودن آن در دوران بارداری وجود ندارد.
  • جینسینگ: این چای گیاهی فاقد کافئین است، اما می تواند به افزایش انرژی و بهبود عملکرد ذهنی شما کمک کند.

برای کمک به بهبود علائم دوران PMS، متخصصان کلینیک کلیولند توصیه می کنند ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید و رژیم غذایی سالم با محدود کردن نمک، خوردن سبزیجات برگ دار، آجیل و میوه ها، نوشیدن آب فراوان و دریافت ویتامین D کافی داشته باشید.

همچنین ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز برای تسکین علائم جسمی و روحی PMS را توصیه می کنند.

شکلات همچنین علائم سندرم پیش از قاعدگی را تسکین می دهد.

به بدن خود توجه کنید

کارشناسان می گویند که پرهیز یا محدود کردن قهوه در دوره قاعدگی می تواند به تسکین علائم PMS و گرفتگی عضلات کمک کند. اما نکته کلیدی که باید به خاطر بسپارید این است که همه بدن‌ها منحصر به فرد هستند و ما با کافئین متفاوت رفتار می‌کنیم.

به سیگنال های بدن خود پس از مصرف کافئین قبل یا در طول قاعدگی توجه کنید.