تاثیرات گوشی همراه بر خلق و خوی کودکان - بانک پزشکان - راهنمای پزشکی
تاثیرات گوشی همراه بر خلق و خوی کودکان

طبق تحقیق محققان، گوشی‌های هوشمند، کودکان را گستاخ می‌کند.

به گزارش بانک پزشکان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از ام اس ان، استفاده از گوشی همراه برای آرام کردن کودکان خردسال با مشکلات طولانی مدت در عملکرد اجرایی و واکنش عاطفی آن‌ها مرتبط است. یافته‌های یک مطالعه بر روی ۴۲۲ پدر و مادر و کودک، نشان داد که افزایش استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه برای آرام کردن کودکان ۳ تا ۵ ساله با کاهش عملکرد اجرایی و افزایش واکنش‌پذیری هیجانی مرتبط است.

معنی یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که به‌ویژه در پسران از استفاده مکرر گوشی برای سرگرم کردن باید خودداری شود. هدف این مطالعه بررسی ارتباط طولی و دوطرفه بین دفعات استفاده از تلفن همراه توسط والدین جهت آرام کردن کودکان خردسال، عملکرد اجرایی کودکان و واکنش عاطفی است. آزمایش بر اساس جنسیت و خلق و خوی کودک انجام شد.

مدت مطالعه از آگوست ۲۰۱۸ تا ژانویه ۲۰۲۰ بود و در این مدت تعداد دفعات استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه برای آرام کردن کودکان در هنگام ناراحتی توسط والدین گزارش شد. جنی رادسکی نویسنده اصلی این مقاله و متخصص رشد اطفال گفت: وقتی کودک ۳ تا ۵ ساله داد و فریاد می‌کند و استراتژی والدین در چنین موقعیتی پرت کردن حواس آن‌ها یا استفاده از رسانه‌ها است باید بدانید که این روش در درازمدت به آن‌ها کمک نمی‌کند.

نتیجه‌گیری و ارتباط یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده مکرر از تلفن همراه برای آرام کردن کودکان خردسال در طول زمان فرصت‌های آن‌ها را برای یادگیری راهبردهای تنظیم هیجان از بین ببرد. بنابراین، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کودکان رویکردهای آرامبخش جایگزین را توصیه می‌کنند. رادسکی پیشنهاد کرد والدین باید چگونگی واکنش به احساسات را به فرزندان خود بیاموزند و آن‌ها را به مکانی آرام ببرند تا رفتار و افکار خود را پردازش کنند.

سازمان بهداشت جهانی نیز به کودکان توصیه می‌کند که ساعت‌های طولانی به تماشای صفحه نمایش گوشی، تلویزیون و لپ تاپ سپری نکنند؛ نوزادان زیر یک سال باید از نگاه به اینگونه صفحه نمایش‌ها منع شوند و افراد زیر ۴ سال باید زمان استفاده از صفحه نمایش را محدود کنند.