میگرن - Migraine - لیست بیماری ها بانک پزشکان

نام بیماری: میگرن – Migraine

تعریف بیماری

میگرن – Migraine یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید می‌شود و احساس تپش در یک طرف سر ممکن است چندین ساعت طول بکشد و ممکن است تا چند روز ادامه یابد. معمولا شامل سردردی همراه با حالت تهوع است. استفراغ، حساسیت به نور، بو یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی و سوزن سوزن شدن یا بی حسی صورت، دست ها یا پاها.

انواع بیماری

مبتنی بر هاله
مزمن
قاعدگی
همی پلژی
شکمی
همراه با هاله ساقه مغز

علائم بیماری

بیماری میگرن یک نوع سردرد است که اغلب آن را به صورت یک طرفه در سمت راست یا چپ سر احساس می‌کنند؛ البته این درد می‌تواند دو طرفه باشد و اغلب پیشانی، چشم و گیجگاه را درگیر می‌کند.
برخی علائم در افرادی که به بیماری میگرن مزمن دچار هستند، پیش از شروع میگرن به آن‌ها هشدار می‌دهد، این علائم در افراد مختلف، متفاوت است.
برخی از افراد ممکن است در گردن خود احساس سفتی و گرفتگی کنند و یا بیش از حد خمیازه بکشند؛ همچنین ممکن است به صورت ناگهانی بیش فعال و هایپر می‌شوند، درصورتی که به‌طور عادی این‌چنین نیستند و در اشخاص دیگری، برعکس، پس از احساس خستگی و پایین بودن انرژی به وجود می‌آید.
افرادی که دچار افسردگی هستند نیز ممکن است به میگرن دچار شوند و یا تنها پیش از بروز دردهای میگرنی، احساس افسردگی کنند. همچنین چنانچه فرد میگرنی در محیطی قرار بگیرد که نسبت به نور، بو و یا سر و صدا تحریک پذیر شود، نشان دهنده شروع سردرد میگرنی است.
پس از آن افراد ممکن است نشانه‌هایی همچون مشکل در صحبت کردن، احساس سوزن سوزن ویا مور مور شدن، دیدن لکه‌های نور، شکل‌هایی در میدان دید و یا تاری دید موقت داشته باشند که آغاز حمله میگرنی است.

علت بیماری

هنوز دلایل قطعی میگرن مشخص نیست اما طبق آمار حدود ۷۰-۷۵% بیماران مبتلا به میگرن سابقه فامیلی سردردهای میگرنی را در اقوام درجه یک خود ذکر می کنند و این خود دلیل بر ژنتیک بودن عامل بیماری میگرن است.

تشخیص بیماری

پزشکان میگرن را با شنیدن علائم شما، دریافت یک سابقه‌ پزشکی یا خانوادگی دقیق و اجرای یک معاینه‌ی فیزیکی برای رد سایر عوامل بالقوه، تشخیص می‌دهند. روش‌های تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی، می‌توانند احتمال سایر عوامل مانند موارد زیر را رد کنند:
تومورها
ساختارهای ناهنجار مغزی
سکته مغزی

درمان بیماری

یک اتفاق هیجان‌انگیز برای بیماران مبتلا به میگرن در حال به وقوع پیوستن است. روش‌های درمانی جدید و امیدوارکننده‌ای در حال معرفی هستند که یک پیشرفت امیدوارکننده برای تسکین و پیشگیری بهتر از علائم میگرن به وجود خواهند آورد.
افراد مبتلا به میگرن معمولا در زمان حملات میگرنی فعال خود، دارو مصرف می‌کنند و برخی دیگر از این افراد نیز برای جلوگیری از حملات بعدی دارو مصرف می‌کنند. در هر دو گروه از این افراد، گام‌های اساسی برداشته شده است. علاوه بر این، می‌توان با ترکیب این گزینه‌های درمانی جدید، یک برنامه درمانی بهتر و کارآمدتر ایجاد کنیم.
روش های درمان میگرن حاد شامل موارد زیر است:
داروهای خوراکی
داروهای داخل بینی (اسپری بینی)

پیشگیری بیماری

بیماران مبتلا به میگرن باید بیماری خود را زیر نظر بگیرند، اگر شما یک بیمار مبتلا به این نوع سردرد شدید هستید دقت کنید که اگر بوی خاصی (مانند بوی گلی خاص) یا نور شدید و یا غذایی خاص باعث تحریک سردرد می شود از آن دوری کنید و با رعایت یک شیوه زندگی مناسب شامل استفاده از یک برنامه غذایی مناسب و داشتن زندگی شاد و دور از استرس احتمال حمله های میگرنی را کاهش دهید.